Контраст
Шрифт
ДДУВС закохує! Про сюрпризи та інтерактивності чергового OPEN DAY
У Новий рік – з новими цілями! І хоча вступна кампанія ще тільки набирає обертів, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ вже готується до очікуваного «поповнення». Яким видався січневий Open Day – розповімо у подробицях.
НАВС

Урочисте відкриття заходу відбулось у конференц-залі. До університету завітало більше 250 осіб: із вітальним словом до них звернувся перший проректор ДДУВС полковник поліції Олександр Юнін. Разом із відповідальним секретарем приймальної комісії майором Сергієм Шевченком він презентував курсантські спеціальності та матеріально-технічну базу вишу.

 

Про особливості навчання на студентських напрямках докладно розповіла директорка ННІ права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко. А начальниця відділу довузівської підготовки Влада Літошко заслухала питання абітурієнтів, окреслила актуальні умови вступу та проживання у гуртожитках. Гостей запросили долучитися до підготовчих курсів у ДДУВС: заняття триватимуть щосуботи протягом трьох місяців.

 

 

Розібралися з теорією – переходимо до практики! Поринути у світ професій, яким навчають у ДДУВС, допомагає наш профорієнтаційно-розважальний квест.

 

Розпочали завданням із «зірочкою»: хлопці та дівчата спробували відшукати на купюрах ознаки фальшивомонетництва. Разом з викладачами кафедри фінансових та стратегічних розслідувань дізнавалися, як ідентифікувати УФ мітки та засвідчити непридатність грошових банкнот.

 

 

Далі за розкладом – криміналістична габітологія. На цьому етапі працювали в парах: кожна отримала по 7 фотокарток та по 2 описи зовнішності людини. Майбутні вступники ретельно та уважно проаналізували надані файли, після чого провели ідентифікацію особи за методом словесного портрету.

 

 

 

Чи можлива криміналістика без дактилоскопіювання? Наші гості точно знають, що ні. Ця техніка – одна з ключових у розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень. Ознайомитися з набором для проведення дактилоскопіювання і навіть спробувати його на практиці – таке можливо тільки у ДДУВС!

 

 

 

Справжньою «родзинкою» квесту став комплекс завдань від кафедри тактико-спеціальної підготовки. Тут і приєднання магазину до зброї, і підбір ключів для кайданок, і накладання джгута-турнікету – та ще й на швидкість! Трохи азарту та здорова конкуренція взбадьорили та «розворушили» майбутніх вступників.

 

 

 

Про безпеку дорожнього руху вони слухали особливо уважно: зокрема, настанови щодо специфіки офомлення дорожньо-транспортних пригод. А спеціальні окуляри з ефектом сп’яніння продемонстрували наслідки водіння в нетверезому стані.

 

 

Доповнити враження про навчання в університеті допомогла ознайомча екскурсія локаціями. Абітурієнти відвідали тир «РУБІН-У», де курсанти ДДУВС опановують навички володіння вогнепальною зброєю. У тренажерній залі склали пробний іспит з фізичних здібностей, а у залі судових засідань – розв’язували правові задачі.

 

 

 

 

На полігоні «Протидія домашньому насильству» спостерігали за майбутніми поліцейськими в інтерактивній класній кімнаті. Завершили подорож у центрі психологічного розвантаження, де гості ознайомилися з професією психолога та пройшли тест на свідоме обрання професії.

 

 

Наостанок хлопці та дівчата знову зібралися у конференц-залі: тут відзначили кращих учасників квесту, а також провели пам’ятну фотосесію із курсантами та викладацьким складом.

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
06.09.2023
Представники ДДУВС взяли участь у вебінарі із забезпечення якості вищої освіти
Тема вібінару – «Актуальні питання забезпечення якості вищої освіти у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання».
01.11.2022
Освітня дискусія світового рівня: долучився ректор ДДУВС!
16 Генеральна конференція «Актуальність і цінність університетів для майбутнього суспільства» сьогодні завершується в Університетському коледжі в Дубліні (Ірландія). Серед учасників – 360 лідерів закладів вищої освіти усього світу. Разом із ними конц...