Контраст
Шрифт
Диктант від гуру української Олександра Авраменка: яким був захід у Дніпрі?
І День Конституції відзначили, і знання української перевірили: у Дніпрі відбувся масштабний захід «Диктант до Дня Конституції від відкритим небом». Головним спікером став відомий мовознавець Олександр Авраменко. Долучилося до написання диктанту близько 1000 дніпрян, серед них – курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
НАВС

Захід відбувся на площі імені Тараса Шевченка. Організаторами стали представники Молодіжної ради Дніпра.

 

Олександр Авраменко підготував для диктанту текст про основний закон України.

 

 

 

Старша викладачка кафедри українознавства та іноземних мов Алла Подворчан зазначає:

 

«Обʼєднання молоді на подібних заходах сприяє згуртуванню української нації, відкриває шлях до миру, злагоди і процвітання України».

 

Своїми враженнями поділилася і студентка юридичного факультету Орина Ковіненко. Дівчина зауважує: навіть спека не завадила молоді із задоволенням долучитися до написання диктанту, аби перевірити свою грамотність та знання державної мови.

 

 

 

«Олександр Авраменко усіх нас зарядив бажанням вивчати українську, адже неабияк турбується за освіченість молодого покоління. І взагалі: як на мене, українська мова – завжди в тренді, тож необхідно цінувати її», – коментує студентка.

 

 

Наприкінці диктанту кожен отримав сертифікат про участь. Невдовзі за результатами перевірки письмових робіт буде визначено 3 найкращих знавців української. Вони отримають пам’ятні подарунки: вишиті сорочки.

 

 

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
10.10.2022
Дотримання прав людини та гендерна рівність: яким було заняття курсантів ДДУВС за участі практика?
«Довіра населення – найвища оцінка діяльності поліції» – під такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося заняття курсантів із практичним працівником поліції.
20.02.2024
У ДДУВС відбулись заходи з нагоди 10-х роковин початку російського збройного вторгнення та до Дня Героїв Небесної Сотні
У Дніпропетровському державному університету внутрішніх справ вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя відстояв на Майдані європейський вектор розвитку держави.