Контраст
Шрифт
Міжнародна науково-практична конференція в ОДУВС "Поліцейська медіація як інструмент захисту прав та інтересів громадян"
НАВС

Центром медіації Одеського державного університету внутрішніх справ, Південно-українською колегією медіаторів спільно з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні (EUAM) за підтримки першого проректора університету доктора юридичних наук, професора Володимира Грохольського, ініціативною групою ОДУВС: Матвєєвою Лілією – завідувачкою кафедри теорії та філософії права, Шмаленко Юлією – доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін, Балтаджи Поліною – професором кафедри державно-правових дисциплін було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Поліцейська медіація як інструмент захисту прав та інтересів громадян».



Участь у конференції взяли міжнародні експерти, представники зарубіжної та вітчизняної освітянської спільноти, практичні працівники Національної поліції України, адвокати, медіатори, представники громадських організацій, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, центру пробації в Одеській області.



Зі вступною промовою до гостей та учасників конференції звернувся перший проректор університету доктор юридичних наук, професор Володимир Грохольський, який підкреслив актуальність впровадження медіації в роботу поліції, наголосив про плани та перспективи співпраці Центру Медіації ОДУВС з українськими та іноземними партнерами.



Далі слово для привітання та виступу було надано раднику з питань належного врядування та управління людськими ресурсами Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Мартінсу Толсу, який акцентував увагу на співпраці КМЄС та ОДУВС у напрямку популяризації медіації.



Сергій Кузніченко – голова громадської організації «Південно-українська колегія медіаторів», яка є співорганізатором конференції, підкреслив соціальне значення медіації в сучасному суспільстві та окреслив перспективи розвитку медіації в Україні.


Представники управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Дмитро Оверченко та Олександр Яценко повідомили присутнім про особливості роботи «Поліції діалогу» в Одеській області. Представниця Управління дотримання прав людини Національної поліції України Жанна Мішкевич наголосила, що поліцейська медіація сприятиме захисту прав людини.

 

Досвідом та інструментами вирішення конфліктів в громадах поділилися президент ГО «Правозахисний ромський центр», адвокат Володимир Кондур та голова ГО «Твори Добропілля» Тетяна Войтюк. Проблемні питання застосування процедури медіації за участю неповнолітніх у відновному правосудді лунали у доповідях адвоката Петра Кобзаря та заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Вікторії Губко.



Свої доповіді учасникам науково-практичного заходу також презентували Поліна Балтаджи, Юлія Шмаленко, Олена Ковальова, Алла Пишна, Ігор Магновський та інші.



За результатами роботи конференції прийнято рішення про продовження співпраці у популяризації медіації з партнерами Центру медіації ОДУВС: Управлінням дотримання прав людини Національної поліції України, Управлінням превентивної діяльності ГУНП в Одеській області, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, Державною установою «Центр пробації» в Одеській області.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: