Контраст
Шрифт
Онлайн-зустріч курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ з представником поліції Держави Ізраїль
НАВС

25 листопада за участі ректора Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслава Аброськіна відбулась онлайн-зустріч курсантів випускних курсів вишу з представником поліції Держави Ізраїль підполковником поліції Ігорем Шмойшем.

 

Під час зустрічі було детально висвітлено схожі та відмінні риси у структурі поліції України та Ізраїлю. Особливу увагу пан Шмойш приділив специфіці професійної підготовки та служби офіцера поліції. Так, до лав поліції можна потрапити тільки пройшовши службу в армії. Хлопці мають пройти службу 3 роки, дівчата – 2. Загальний курс підготовки в поліцейській школі триває 3 місяці, після якого протягом одного року майбутній офіцер має служити під керівництвом наставника. Надалі, отримавши характеристику, поліцейського буде направлено до відповідного підрозділу, враховуючи його здібності, кмітливість, психологічну підготовку.

 

Відповідаючи на запитання, іноземний фахівець розповів, що пенсійний вік офіцера поліції Ізраїлю складає 45 років, з яких 15 – вислуга, однак пільги у повному обсязі можна отримати лише з 50 років, маючи 20 років вислуги відповідно. Соціальний пакет включає в себе медичне страхування та страхування життя. Держава надає 1 раз на рік кошти на придбання одягу та відпочинку разом із родиною у п’ятизіркових готелях в курортних районах країни.

 

 

Тож, курсанти університету мали неймовірну нагоду дізнатися від досвідченого фахівця, за плечима якого багато років служби в поліції, про специфіку підготовки поліцейських іншої держави, поставити запитання та отримати фахові відповіді про всі етапи становлення поліцейського Ізраїлю як професіонала.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: