Контраст
Шрифт
Представники ЛьвДУВС взяли участь в Естонсько-українському форумі правничої освіти
НАВС

Проректорка Львівського державного університету внутрішніх справ Ольга Балинська, декан факультету №1 Олексій Авраменко, декан юридичного факультету Іван Красницький та начальник навчально-методичного відділу вишу Руслан Строцький взяли участь в Естонсько-українському форумі правничої освіти.

Науковий захід відбувся онлайн на платформі ZOOM.

Форум проходив під головуванням та з ініціативи Юлії Грішиної, голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

У межах онлайн-сесії на тему «Реформування вищої юридичної освіти: проблеми та перспективи» представники робочої групи з підготовки комітетських слухань, а також українських правничих шкіл та Інституту Права Талліннського Технічного Університету обмінялися досвідом із розвитку правничої освіти.

Учасники форуму обговорили історію становлення правничої освіти в Талліннському Технічному Університеті, а також ступеневе та наскрізне навчання правників.

Дискутували про заочну та дистанційну форми здобуття вищої правничої освіти та заходи контролю її якості.

Йшлося також про підготовку правників закладами вищої освіти зі специфічними умовами навчання. Окремим питанням став перелік галузей знань та спеціальностей для підготовки правників.

Представники Талліннського Технічного Університету провели форум у форматі презентацій, після кожної з яких учасники мали час для дискусії.

Обговорення було жвавим та інформативним, адже питань для розгляду було чимало. Тож, підсумовуючи зустріч, учасники запропонували зробити цей форум постійним.

Схожі новини: