Контраст
Шрифт
Представники ОДУВС взли участь у ІІ турі Міжнародного воркшопу «Empowering Youth with conflict analysis skills – empowering community»
НАВС

Відбувся другий тур міжнародного проєкту «Розширення прав і можливостей молоді за допомогою навичок аналізу конфліктів – розширення прав і можливостей спільноти».



Проєкт проходить з серпня по грудень з ініціативи міжнародної мережі Глобальне партнерство з попередження збройних конфліктів (GPPAC), її східно-європейської мережі. Головна мета проєкту надати студентам різних спеціальностей знання про різноманітність інструментів в аналізі конфліктів, про миротворчість та молодіжну політику ООН, про гендерні аспекти миротворчості.

 

На другому етапі команди університетів України і Молдови представили результати своєї роботи над запропонованими кейсами реальних конфліктних ситуацій. Для виявлення причин конфлікту команди використовували метод картографії конфлікту, сутність якого полягає в графічному відображенні складових конфлікту, в послідовному аналізі поведінки учасників конфліктної взаємодії, у формулюванні основної проблеми, потреб і побоювань учасників, способів усунення причин, що призвели до конфлікту.



Практичний кейс команди магістрів факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ пов’язаний з конфліктом між місцевою громадою і громадою переселенців кримських татар. Учасники презентували для обговорення свій варіант візуалізації конфлікту, у ході якого отримали корисні зауваження та поради від досвідчених тренерів-практиків, нові знання і практичні навички аналізу та роботи з соціальними конфліктами.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: