Контраст
Шрифт
У ЛьвДУВС дискутували про актуальні проблеми приватного права в умовах євроінтеграції
НАВС

У Львівському державному університеті внутрішніх справ у онлайн-форматі провели науково-практичний семінар на тему «Актуальні проблеми приватного права в умовах євроінтеграційних процесів в Україні». Модератором події став Юрій Юркевич, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету.

Із вступною промовою виступила проректорка університету Ольга Балинська. «Приватне право стосується цивільної, сімейної, трудової та господарської сфер життєдіяльності людини. І в цих сферах вона потребує захисту. Обравши контекст євроінтеграційних процесів, ми сьогодні мали б говорити не тільки про перспективи розвитку приватного права й законодавства України, а й про можливість входження в уніфікований міжнародний правовий простір і адаптації національно-правової системи до норм міжнародного права», - наголосила Ольга Балинська.

1

Слово перед початком події також мав Іван Красницький, декан юридичного факультету. Він відзначив актуальність обговорюваних питань: «Свій вибір українська держава вже зробила, і тепер зорієнтована на європейський розвиток. Коли ми сьогодні говоримо про питання приватного права, то мусимо розуміти, що воно є надзвичайно динамічним – лише за останній рік було прийнято низку нормативних актів, які внесли істотні зміни у приватно-правове регулювання відносин. Саме тому я переконаний, що сьогоднішня дискусія буде цікавою й учасники запропонують ідеї, які зможуть бути використані у діяльності нашого університету».

1

Протягом науково-практичного семінару лунали жваві обговорення актуальних проблем приватного права. Із доповідями виступили науковці Львівського державного університету внутрішніх справ та запрошені гості: представниця Західного міжрегіональне управління Міністерства юстиції Віталія Шепега, суддя Сихівського районного суду міста Львова Назарій Дулебко, адвокат і партнер компанії «Авелекс» Тарас Микита, приватний виконавець Назар Павлюк, доцентка кафедри теорії та історії держави і права НУБіП України ім. акад. В. З. Янчука Людмила Протосавіцька, суддя Господарського суду Львівської області Роман Крупник.

1

Під час наукового заходу йшлося про особливості державної реєстрації прав та актуальні зміни у законодавстві. Також було обговорено шляхи розвитку системи захисту суб‘єктів приватного права. Дискутували про ціннісні орієнтири сучасного приватного права, перспективи розвитку інституту приватних виконавців. Крім цього, поділилися міркуваннями щодо карантину в умовах пандемії Covid-19 як форс-мажорної обставини у грошових зобов'язальних правовідносинах.

Схожі новини: