Контраст
Шрифт
В ОДУВС обговорили питання взаємодії ЗМІ та територіальних органів Національної поліції із запобігання та протидії домашньому насильству
НАВС

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулось засідання круглого столу за темою «Взаємодія засобів масової інформації та територіальних органів Національної поліції із запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі», який проводився в рамках Міжнародної акції «16 днів проти насилля».



Відкриваючи захід, перший проректор університету кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Сергій Братель відмітив важливість посилення інформаційного компонента у питаннях протидії домашньому насильству та побажав учасникам заходу плідних наукових дискусій і конструктивного діалогу.



В онлайн-форматі до присутніх звернулася заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, яка наголосила, що питання взаємодії засобів масової інформації та органів Національної поліції із запобігання та протидії домашньому насильству є сьогодні вкрай актуальним і важливим.

 

«Від того, наскільки засоби масової інформації правильно доносять інформацію до наших громадян, залежить формування нульової терпимості і толерантності до будь-яких проявів насильства в нашому суспільстві», – зазначила заступниця Міністра.



Актуальність тематики круглого столу у своєму виступі також відмітив старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності Регіонального представництва КМЄС Георгіос Покас. Він звернув увагу на те, що насильство – це злочин і про це необхідно говорити. «Країни по всьому світу розробили інструкції щодо того, яким чином розповсюджувати інформацію про такі злочини, і першою такою інструкцією є першочергова безпека, тобто якщо висвітлювати злочини, що стосуються насильства, перш за все потрібно подбати, щоб не ідентифікувати жертву, аби не спричинити ще більшого насильства», – зазначив Георгіос Покас.



Міжнародний фахівець також підкреслив, що прийняття у цьому році країною Національної стратегії у сфері прав людини є надзвичайно важливим задля викорінення гендерно обумовленого та домашнього насильства.

До обговорення тематики наукового заходу долучилися представники закладів вищої освіти МВС, практичних підрозділів Національної поліції, засобів масової інформації та громадських організацій. Зокрема, активну участь у дискусіях взяли голова Одеської регіональної організації НСЖУ Юрій Работін, заступник редактора газети «Порто-франко» Олександр Галяс, голова громадської організації «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп та регіональна представниця фонду ООН у галузі народонаселення в Одеській області, експертка з ґендерних питань Людмила Акімова.



У ході роботи круглого столу обговорено важливі та актуальні питання підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, висвітлення через ЗМІ інформації щодо отримання допомоги й захисту особам, які постраждали від домашнього насильства, а також шляхів налагодження тісної взаємодії засобів масової інформації та територіальних органів Національної поліції в запобіганні та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: