Контраст
Шрифт
Як створювалася Конституція: особисто від її співавтора дізнавалася молодь ДДУВС
З нагоди відзначення 25-ї річниці прийняття Конституції України у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася онлайн-зустріч з одним із авторів закону – академіком Національної академії правових наук України Василем Костицьким.
НАВС

Організаторами заходу виступили представники кафедри загальноправових дисциплін, а також кафедри теорії та історії держави і права.

 

 

 

Усього до заходу долучилося понад 80 осіб – науково-педагогічні працівники, студенти та курсанти, які взяли участь в онлайн та офлайн-форматах.

 

 

 

 

 

У ході бесіди Василь Костицький акцентував увагу на ключових подіях 1991-1996 років і змусив усіх по-новому поглянути на конституційний процес, а також окреслити перспективи на майбутнє.

 

 

 

 

 

Проректорка ДДУВС Лариса Наливайко висловила слова подяки Василю Васильовичу за можливість почути про події українського державотворення з перших вуст та дізнатися, яким був процес підготовки тексту до основного українського закону. Зокрема, Лариса Романівна відзначила, що ця зустріч є нагодою для всіх подумати про майбутнє України, усвідомити глибоке значення тих демократичних, цивілізаційних цінностей, які охороняє Конституція.

 

 

 

У свою чергу студенти та курсанти закладу задавали професору актуальні питання у сфері конституційного права – захисту прав та свобод людини, парламентаризму, конституційної юстиції тощо.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
08:11 17.11.2021
Безпека дорожнього руху на практиці: курсанти ДДУВС відточують навички!
ІІ етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху відкрили у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ із спеціального семінару. Так, викладачі факультету превентивної діяльності разом із запрошеними практиками влаштували для курсанті...
02.03.2023
Набуття практичних компетентностей – запорука якісної підготовки поліцейського
Захист результатів навчальної практики курсантами 2-го та 3-го курсу Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.