Контраст
Шрифт
Здобувачі вищої освіти ОДУВС стали учасниками II Міжнародної науково-практичної конференції «Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання»
НАВС

Курсанти, магістри та аспіранти університету стали учасниками II Міжнародної науково-практичної конференції «Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання», яка проходила на кафедрі кібербезпеки та інформаційного забезпечення університету.

До основних напрямків конференції були віднесені питання правового регулювання та адміністративно-правового  забезпечення кібербезпеки в Україні, особливості використання інформаційних систем та технологій в боротьбі зі злочинністю. Окремо визначені проблемні питання підготовки персоналу для боротьби з кіберзлочинністю в Україні, а також наукове підґрунтя розвитку кримінального аналізу в Національній поліції України.

 

Так, завідувач кафедри к.ю.н., доцент Карен Ісмайлов зазначив, що до заходу запрошені досвідчені науковці із навчальних закладів та наукових установ з різних куточків України, представники різних наукових шкіл та дослідницьких установ з метою всебічного дослідження проблеми, що ставиться, та вирішення правових та організаційних питань кібербезпеки в Україні. Наголошено на тому, що в Україні створено основні елементи системи захисту кіберпростору: напрацьовано відповідну нормативно-правову базу; визначено основні функції й повноваження суб’єктів системи кібербезпеки, реформовано ті, що діяли, та створено нові підрозділи, які проводять діяльність у цій сфері; тривають роботи зі створення нових зразків спеціальних технічних пристроїв для кіберзахисту.

 

За результатами роботи конференції визначені основні переваги та недоліки формування системи аналітичних підрозділів та сформовані слушні пропозиції щодо подальшого розвитку підрозділів, спрямованих на своєчасне виявлення, розслідування та запобігання злочинам у сфері високих технологій.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: