Контраст
Шрифт
17-18 вересня 2020 року відбувся щорічний Львівський форум кримінальної юстиції
НАВС

17-18 вересня 2020 року відбувся VI (XIX) Львівський форум кримінальної юстиції. Захід традиційно об’єднав українських науковців, практиків та міжнародних партнерів, яким не байдужа тема реформування кримінального законодавства.

Організаторами зібрання виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні, громадська організація «Львівській форум кримінальної юстиції», Служба безпеки України та Львівський державний університет внутрішніх справ.

Цього року форум став ще відкритішим для усіх, хто цікавиться проблемами кримінального судочинства.  revious

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Посол Генрік Віладсен. Він зауважив, що, зважаючи на останні події у світі, форум набуває нового значення та важливості. «За роки існування цей захід значно еволюціонував, став платформою для обміну думками та співпраці, пошуку шляхів реформування кримінальної юстиції, - наголосив Генрік Віладсен. - Попереду нас чекає довга дорога. Та на шляху до демократичного та вільного від корупції суспільства Україна не одна. Міжнародні партнери сприятимуть тому, аби реформи продовжувалися, щоби суспільна довіра до державних установ була відновлена».

Керівник Львівського форуму кримінальної юстиції, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України Вячеслав Навроцький також привітав усіх присутніх на заході. «Тематика наших зібрань щоразу змінюється, ми зосереджуємо увагу на куди більш широкому колі питань, що стосуються усієї системи кримінальної юстиції, включаючи процесуальний, кримінально-виконавчий, кримінологічний компоненти, - відзначив Вячеслав Навроцький. - Приємно, що саме на наших зібраннях відбуваються знакові події. Свого часу на засіданні форуму була представлена Концепція реформування законодавства України про публічні правопорушення. Рік тому були засновані основні положення концепції підготовки нового Кримінального кодексу. І це засідання – також не виняток. Сьогодні вам буде представлено проєкт Загальної частини нового Кримінального кодексу. Це - крок уперед в розвитку кримінально-правової науки, теорії правотворчості та у сфері протидії злочинності».

Плідної та ефективної дискусії перед початком Форуму побажав учасникам т.в.о. ректора Львівського державного університету внутрішніх справ Тарас Созанський. «Цей захід продукує ідеї, що реалізуються у конкретних справах. Наш заклад вищої освіти завжди намагається популяризувати кращі напрацювання форуму, а представники університету – активно долучаються до обговорення», - відзначив він.

Розпочався захід з представлення проєкту Загальної частини нового Кримінального кодексу України. Після цього відбулися дебати на тему «Процесуальний компонент моделі кримінальної юстиції – процедура як інструмент невідворотності покарання».

Далі присутні долучилися до полеміки щодо діджиталізації кримінальної юстиції. А завершився перший день форуму обговоренням проблематики використання цифрових доказів у досудовому розслідуванні.

Захід тривав впродовж двох днів.

А насамкінець для учасників заходу був влаштований мізковий штурм, під час якого кожен мав змогу висловити власне бачення безпечного суспільства та права на захист.

Схожі новини: