Контраст
Шрифт
8 кроків до лідерства в часи змін: яким був круглий стіл у ДДУВС?
Круглий стіл «Молоді лідери: 8 кроків до лідерства в часи змін» сьогодні відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід присвячений 55-й річниці з дня заснування закладу та проходив у дистанційному форматі. Участь у ньому взяли представники 103 наукових установ та закладів вищої освіти із 18 областей України. Детальніше про круглий стіл – у нашому матеріалі.
НАВС

Метою проведення заходу стало обговорення актуальних питань, новітніх підходів та механізмів формування лідерських якостей молодих науковців закладів вищої освіти України.

 

 

 

Модератор круглого столу – голова Ради молодих вчених ДДУВС Марія Вакулич.

 

 

Захід відкрив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що новітні підходи до формування лідерських якостей молодих науковців є необхідною умовою розвитку держави.

 

 

«Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ є платформою для здобуття необхідних навичок та компетенцій молодими науковцями. Цього року ДДУВС відзначає ювілейну дату – 55-у річницю з дня заснування. За цей час випускниками нашого закладу стали понад 36 тисяч висококваліфікованих правоохоронців, юристів, депутатів, суддів, генералів, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, відомих вчених», – підкреслив Андрій Євгенович.

 

 

Окрім цього, ректор зазначив, що проведення заходів такого рівня на базі університету є запорукою формування пріоритетів підвищення якості та ефективності здійснення наукових досліджень у контексті завдань економічного, політичного, правового та міжнародного розвитку країни.

 

Серед учасників круглого столу – проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук, заступник начальника управління науки, вищої та професійно-технічної освіти, начальник відділу науки, вищої освіти та атестаційної експертизи Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Микола Кравченко, голова Ради молодих вчених Дніпропетровської області Наталія Деревягіна, а також директорка Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес освіти Людмила Горохова. Участь у дискусії також взяли практичні працівники та представники громадських організацій.

 

 

До учасників круглого столу звернулася Олеся Ващук. Вона зазначила, що попереду – плідна співпраця за актуальною темою, а також привітала ДДУВС із ювілейною датою з дня заснування та побажала закладу нових досягнень.

 

«Предмет обговорення буде повністю викладено у доповідях, запланованих на сьогодні. Це і лідерство в часи змін, і молоді лідери в державній службі, і соціальне лідерство. Всі ці напрацювання ми матимемо змогу оцінити у рамках круглого столу», – зауважила Олеся Петрівна.

 

 

Приєднався до вітальних слів і Микола Кравченко.

 

«Ви робите велику справу, а ми як адміністрація підтримуємо молодих вчених, науковців та студентів області. Це дійсно дуже значна робота. В нашій області функціонує Рада молодих учених, за сприяння якої проводиться багато заходів. Зокрема, наш департамент започаткував 3 конкурси для молодих учених, де кожного року беруть участь до 100 учасників. І сьогодні перед нами – досить актуальна тематика», – акцентував увагу Микола Володимирович.

 

 

У рамках заходу відбулося нагородження науковців університету, які перемогли у конкурсі «Кращий молодий учений ДДУВС». Зазначимо, що конкурс було започатковано на базі закладу вищої освіти минулого року. Нагороди переможцям вручив ректор ДДУВС Андрій Фоменко.

 

3 місце посів доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки Микола Єфімов, 2 місце – викладач кафедри цивільно-правових дисциплін Роман Карпенко, а перемогла у конкурсі професорка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Ганна Блінова.

 

 

 

У ході круглого столу фахівці презентували свої доповіді. Серед обговорюваних питань – лідерство та цифрова культура викладача, стратегічне лідерство як мистецтво життя, формування лідерської компетенції тощо.

 

 

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
09:08 28.05.2021
Захист дітей: як взаємодіяти поліції та соціальним службам?
Інспектори патрульної поліції з Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, які наразі проходять підвищення кваліфікації на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, зустрілися зі спеціалістом Служби у справах діте...
06:59 20.09.2022
Яким був візит радника міністра МВС до ДДУВС?
Радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Крук відвідав Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та провів низку робочих зустрічей. Докладніше – далі.