Контраст
Шрифт
АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ДЮІ
НАВС

Сьогодні академічна мобільність є невід’ємним елементом освіти.  Навіть в умовах карантину це не втрачає актуальності, тому керівництво та  викладачі ДЮІ працюють над розширенням меж власних компетентентностей та підвищенням рівня педагогічної майстерності. 

 Доцентка Галина Уткіна взяла участь у тренінгах, спрямованих на поліпшення професійних компетенцій викладача. На платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, курс «Аналіз даних та статистичне виведення на мові R» та «Word ma Excel: інструменти і лайфхаки». Також, пані Галина пройшла  Міжнародне стажування у Європейському університеті Віадріана у Франкфурт-на-Одері(Федеративна Республіка Німечина) на тему «Сучасні підходи до організації навчального процесу для здобувачів юридичної освіти» . Стажування дозволило отримати досвід реалізації дистанційної юридичної освіти в умовах дистанційного навчання та розглянути проблеми формування правосвідомості у здобувачів вищої юридичної освіти.

В листопаді доцентом кафедри Галиною Уткіною пройдений тренінг на платформі РухОсвіта «Дистанційне навчання від теорії до практики. Сервіси та навички» де вона спрямувала свою увагу на питання групової взаємодії слухачів під час дистанційного навчання. Галина Уткіна взяла участь в онлайн тренінгу «Майстерність освітньої фасилітації». Тренінг відбувся в рамках проекту "Зміцнення навчання та викладання в українських університетах". Тренінг дозволив узагальнити власні бачення викладача щодо ролі фасилітації в учбовому процесі.

 В онлайн середовищі ZOOM відбулася V Міжнародна науковопрактична конференція «University library at a new stage of social communications development». Тема 2020 року «Відкрита наука, відкритий доступ та відкриті освітні ресурси: нові можливості бібліотек». Учасниками конференції були фахівці Наукових бібліотек університетів семи країн світу з чотирьох  континентів. Серед учасників була і бібліотечна фахівчиня загальної бібліотеки ДЮІ МВС України Тетяна Польщикова. Бібліотеки закладів вищої освіти зможуть поповнити цифрові колекції своїх бібліотек мережевими ресурсами – підручниками українською мовою, з дозволу авторів розміщених у вільному доступі.

 Донецький юридичний інститут на чолі з завідувачем кафедри тактико-спеціальної та домедичної підготовки, кандидат юридичних наук Олексієм Цурканом взяв участь в Освітньому проєкті «Teach Me Online». Організаторами заходу виступили міжнародна компанія JTI (Роботодавець №1 в Україні та серед Топ-5 кращих у всьому світі за результатами міжнародного дослідження Top Employer 2020 року) та компанія UGEN.

 Завідувачка кафедри господарсько-правових дисциплін та економічної безпеки доктор юридичних наук, професорка Людмила Ніколенко, яка є членкинею Німецько-українського об’єднання юристів, представляла Донецький юридичний інститут МВС України на симпозіумі з доповіддю «Судова реформа в Україні: реалії та перспективи».  Метою симпозіуму був пошук рішень з актуальних проблем українського законодавства з урахуванням міжнародного досвіду, публікація наукових результатів правничих досліджень, обмін науковими результатами та дослідницьким досвідом, встановлення контактів між науковцями України та зарубіжних країн.

 Доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Наталія Сальнікова долучилась до міжнародного освітнього проєту «Відкривай Україну», який щорічно проводить БО БФ «Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну». Мета проєкту полягає – в створенні середовища для розвитку підлітків різних міст України, у якому вони набувають необхідні навички та отримають можливості реалізувати командою власну ідею. Візія проєкту впливає на гуманітарний розвиток суспільства та популяризує такі цінності, як: віра в Україну, партнерство, стратегічний підхід, інноваційність, чесність та сміливість.

 Участь у дистанційному стажуванні «Європейська ліга професійного розвитку» (ELPD) разом з  Uniwersytet w Białymstoku  (Університет м. Білосток, Республіка Польща) взяв доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності та інформаційної безпеки факультету № 1 інституту Сергій Пекарський. Метою даного дистанційного стажування стало підвищення рівня теоретичних та практичних знань науково-педагогічних працівників з дисциплін юридичних наук українських університетів у галузі функціонування вищої освіти в Європі.

Отже, невід’ємною складовою науково-педагогічної діяльності викладачів ДЮІ МВС України є постійне підвищення кваліфікаційного рівня шляхом зарубіжного науково-педагогічного стажування, яке надає можливість вивчення й творчого застосування досвіду провідних країн світу у науковому та педагогічному пошуку. Участь у таких заходах дає не тільки можливість поділитися своїми знаннями, а й дізнатися багато нового й корисного для організації навчального процесу та в подальшому використовувати його і у освітньому процесі Донецького юридичного інституту.

 

 

Схожі новини: