Контраст
Шрифт
«Актуальні питання досудового розслідування»: у ДонДУВС провели круглий стіл
НАВС

У обговоренні проблемних питань із застосування кримінального та кримінально-процесуального права, питань криміналістичного спрямування взяли участь працівники Національної поліції України, прокуратури, суду, Національного антикорупційного бюро, експертних установ, практикуючі адвокати, науковці та здобувачі вищої освіти з Харківської, Волинської, Івано-Франківської, Одеської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської областей та міста Київ.

Захід відкрили: заступниця директора КННІ з освітньої та науково-дослідної діяльності Тетяна Рекуненко, заступник директора з організації служби та матеріального забезпечення Артем Шапарь та декан факультету підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Олексій Цуркан.

«Умови сьогодення вносять свої корективи не лише у буденне життя громадян, але й у кримінальне процесуальне судочинство України. Останнє змінюється та підлаштовується під умови дії правового режиму воєнного стану. Новели кримінального процесуального законодавства, прийнятого в умовах військової агресії, вимагають не лише безпосередньої реалізації під час здійснення досудового розслідування, а й ґрунтовного вивчення теоретичних положень та поглядів науковців», - наголосив Олексій Цуркан.

Привітав учасників круглого столу перший заступник начальника Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України Руслан Яцкевич: «Після початку повномасштабного вторгнення на територію нашої держави перед Національною поліцією України постали нові завдання, які полягали у негайному та своєчасному реагуванні на воєнні злочини. Зокрема, постали нові завдання щодо виявлення, документування та розслідування такої категорії злочинів». 

Руслан Яцкевич наголосив на важливості приділення уваги розгляду проблемних питань розслідування воєнних злочинів, а також дав оцінку ефективності застосування кримінально-правових норм щодо протидії діяльності злочинних спільнот.

Учасники круглого столу «Актуальні питання досудового розслідування» обговорили теми дотримання прав людини під час кримінального провадження, врегулювання строків кримінального процесу, процедуру проведення гласних та негласних слідчих (розшукових) дій, врегулювання повноважень учасників кримінального провадження та їх взаємодію між собою та інші питання, пов’язані зі здійсненням кримінального судочинства. Зустріч стала платформою для обміну досвідом, ідеями та вироблення нових підходів для покращення діяльності органів досудового розслідування, прокуратури та суду.

Захід організували викладачі кафедри організації досудового розслідування КННІ ДонДУВС.

Керівництво університету дякує учасникам круглого столу за змістовні доповіді та дискусії щодо проблемних питань досудового розслідування, а також визначення шляхів  їх вирішення.

Схожі новини: