Контраст
Шрифт
Бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни «Криміналістика» в ОДУВС
НАВС

Завідувачем кафедри криміналістики та психології факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування кандидатом юридичних наук підполковником поліції Горошко Валентиною спільно із завідувачем відділу психологічних та інших досліджень ОНДІСЕ Журавльовою Маргаритою проведено бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни «Криміналістика» за темою «Тактика допиту».

Бінарне заняття проводилось у навчальному полігоні подвійного призначення «Кризова кімната, дружня до дитини» та «Впізнання поза візуальним та аудіоспостереженням». Курсантам детально було визначено основні критерії призначення даної кімнати та можливості її застосування під час слідчих (розшукових) дій.

Під час практичного заняття наголошувалось, що «Кризова кімната, дружня до дитини» призначена для роботи з дітьми, які постраждали внаслідок злочину чи стали свідками сексуального насильства або експлуатації, інших злочинів, або такими, які підозрюються в скоєнні злочинів, за допомогою спеціальних методик, дружніх до дитини. Основна мета проведення опитування в такій кімнаті – запобігання повторній травматизації психіки дитини в процесі опитування як завдяки спеціальним методикам та психологічно комфортній атмосфері, так і завдяки технічному оснащенню, яке дозволяє коректно вести відеозапис допиту та в подальшому використовувати цей відеозапис для ведення слідства без проведення повторних допитів. У ході заняття курсанти отримали знання, навички та відповідні ключові компетентності щодо специфіки, тактики проведення допиту дитини, яка є потерпілою або свідком вчинення сексуального насильства.

 

ВЗГ ОДУВС

 

 

Схожі новини: