Контраст
Шрифт
«Боротьба за незалежність України в умовах воєнного стану»
За такою назвою в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар, організований кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін.
НАВС

Привітала учасників заходу директор Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, доктор юридичних наук, доцент Вікторія Савіщенко.

 

 

До роботи семінару долучилися понад 130 представників академічної та громадської спільноти з Дніпра, Києва, Харкова, Одеси, Вінниці, Кропивницького, Слов’янська та інших міст. Мета заходу – прагнення вітчизняних науковців до обміну ідей та втілення їх у практичну сферу, що дозволить визначити спільні шляхи до трансформування концептів української незалежної держави до викликів сьогодення.

 

 

Тематика виступів учасників науково-практичного заходу стосувалась актуальних проблем становлення української державності, сучасних історико-правових та освітніх процесів в умовах воєнного стану.

 

Про пріоритети гуманітарного та правничого розвитку України в сучасних екстраординарних умовах боротьби за суверенітет та територіальну цілісність розповів професор кафедри кримінально-правових дисциплін Університету митної справи і фінансів, доктор юридичних наук, професор Володимир Тертишник.

 

Про особливості освіти в умовах воєнного стану розповіла завідувач кафедри соціології Державного університету телекомунікацій, доктор соціологічних наук, професор Олена Клименко. Жваві дискусії викликали доповіді Інни Петрової, професора кафедри всесвітньої історії та археології Донецького національного університету ім. В. Стуса, доктора історичних наук, доцента; Владислава Борисова, доцента кафедри філософії та українознавства ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет»; Сергія Легези, доцента кафедри соціології Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара, кандидата історичних наук та інших. Презентували свої доповіді також науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – Олексій Халапсіс, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, доктор філософських наук, професор; Артур Маргулов, професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, доктор історичних наук, доцент та інші.

 

 

За результатами проведення Всеукраїнського науково-практичного семінару учасники погодили резолюцію з обговорюваних на заході питань.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: