Контраст
Шрифт
ДДУВС обирає безбар’єрну грамотність!
Дніпропетровський державний університет долучився до запровадження у навчальний процес нового освітнього курсу Міністерства цифрової трансформації «Безбар’єрна грамотність». Освітній серіал на прикладі типових життєвих ситуацій зосереджений на запровадженні інклюзивних підходів в економіці, освіті та сфері державних послуг. Переглянути його безкоштовно можуть усі бажаючі.
НАВС

Курс Міністерства цифрової трансформації України створено за ініціативи першої леді Олени Зеленської у партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності Тетяною Ломакіною, громадською організацією «Безбар’єрність», представниками громадянського суспільства та експертами за підтримки проєкту Програми розвитку ООН «Права людини для України», що фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 

Як зазначають розробники курсу, в українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливостях безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформаціх, послуг із боку держави та бізнесу тощо. Так, новий курс на Дія. Цифрова освіта познайомить глядачів із основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій.

 

Про що саме курс? У рамках навчання розкриваються питання: що таке безбар’єрність, що саме спричиняє бар’єри, кого стосується це поняття, чому варто уникати стереотипів та упереджень, чи готові українці долати бар’єри, чому ми як суспільство потребуємо безбар’єрності, чому безбар’єрність – це спільна справа.

 

Пройти курс безкоштовно можна за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/barrier-free-literacy.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини: