Контраст
Шрифт
ДДУВС розширює горизонти співпраці з Республікою Казахстан
7 липня у рамках робочого візиту Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калєтаєв. У складі делегації були присутні радник-посланник Посольства Республіки Казахстан в Україні Токтар Буранбаєвич Ісембаєв, радник Посольства Республіки Казахстан в Україні Кайсар Кайратович Карбозін, почесна консулка Республіки Казахстан у Дніпропетровській області Інна Медяник, почесний консул Республіки Казахстан в м. Харків Емін Наджафлі, а також депутати Верховної Ради України: Юлія Гришина, В’ячеслав Медяник та Сергій Нагорняк. У заході також взяв участь дистанційно начальник Карагандинської академії МВС Республіки Казахстан ім. Б. Бейсенова генерал-майор поліції Акинкалі Даутбаєвич Дарменов.
НАВС

Робочу зустріч провели ректор ДДУВС Андрій Фоменко та проректорка Лариса Наливайко, які ознайомили присутніх з освітньою та науковою діяльністю університету, розповіли про розвиток партнерських відносин у рамках існуючих меморандумів з Академією правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан та Казахським гуманітарно-юридичним університетом імені М.С. Нарікбаєва.

 

 

«Ми проводимо спільні науково-практичні заходи та наукові дослідження, наші аспіранти та докторанти проходять стажування в академії, беруть участь у міжнародних конференціях і тренінгах. У такий спосіб відбувається постійний обмін досвідом, наша дружба міцнішає та розвивається. На сьогодні у нашому університеті успішно функціонує єдиний в Україні Центр литовського права, і ми маємо у планах на базі закладу також відкрити Центр права Республіки Казахстан задля того, щоби наша співпраця мала ще більший успіх», – сказав ректор ДДУВС Андрій Фоменко.

 

 

Також Андрій Фоменко акцентував увагу на тому, що для реалізації такої перспективи у ДДУВС є всі необхідні умови: потужний науково-педагогічний потенціал, розвинена матеріально-технічна база, сучасні тренінгові центри, де курсанти відпрацьовують конкретні фабули з реалій правоохоронної діяльності.

 

 

Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калєтаєв підтримав ініціативу ректора Андрія Фоменка щодо створення у ДДУВС Центру права Республіки Казахстан і подальшого розвитку українсько-казахстанського діалогу з метою активізації взаємодії з широкого спектра питань, що становлять взаємний інтерес, у тому числі спільних наукових дослідницьких проєктів, а також запропонував допомогу у встановленні контактів.

 

 

 

Як відмітила в своєму виступі Лариса Наливайко, результатом постійного тісного співробітництва вчених університету з ученими Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан є спільна підготовка наукових публікацій, науково-дослідних статей, тез доповідей, монографій у рамках спільних тем наукових досліджень, а також організація наукових стажувань для аспірантів та докторантів під керівництвом провідних фахівців обох навчальних закладів.

 

 

Під час зустрічі було обговорено низку ключових питань, зокрема, налагодження співпраці між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та навчальними закладами Республіки Казахстан, а також обмін досвідом у підготовці фахівців з правоохоронної діяльності.

 

 

 

Начальник Карагандинської академії Міністерства внутрішніх справ Республіки Казахстан імені Барімбека Бейсенова генерал-майор поліції Акинкалі Дарменов у онлайн форматі презентував свій навчальний заклад та його роль у підготовці спеціалістів для правоохоронних органів Республіки Казахстан. Він наголосив на взаємній налаштованості на встановлення партнерських відносин та їх подальший розвиток задля обміну сучасними методами та методиками викладання у підготовці поліцейських та налагодження науково-дослідницької співпраці.

 

 

На завершення для гостей організували екскурсію університетом. Представники делегації відвідали тренінгові центри закладу освіти. Зокрема, побували в навчальній залі судових засідань, інтерактивній класній кімнаті з протидії домашньому насильству, навчальному полігоні «Кризова кімната дружня до дитини» та психотренінговому комплексі.

 

 

 

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
04.03.2024
Здобувачі ДДУВС вибороли 5 медалей на чемпіонаті з дзюдо
У Дніпрі пройшов чемпіонат області з дзюдо серед юніорів. У змаганнях взяли участь близько 150 спортсменів віком до 21 року.
08:48 08.02.2022
У ДДУВС активували новий напрям співробітництва!
Меморандум про співпрацю сьогодні було укладено між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Національною академією державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.