Контраст
Шрифт
Делегація ДонДУВС взяла участь у семінарі про діяльність поліції в умовах війни
НАВС

Ознайомлення представників ЗВО МВС з особливостями діяльності поліцейських щодо протидії збройній агресії рф, документування воєнних злочинів, вчинених представниками держави-агресора, та проведення стабілізаційних заходів на деокупованій території – головна мета дводенного семінару від Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ, що пройшов у Києві 1 та 2 грудня. У заході взяла участь делегація Донецького державного університету внутрішніх справ на чолі з ректором Сергієм Вітвіцьким.

Семінар «Особливості діяльності органів та підрозділів поліції в умовах збройної агресії російської федерації» відкрив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Він наголосив, що ЗВО МВС мають тісно співпрацювати з практичними підрозділами, а практичні співробітники надавати допомогу відомчим університетам.

Заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко наголосила на синхронізації роботи ЗВО та практичних підрозділів, що надасть змогу впровадити практичний елемент в освітню діяльність.

До учасників звернувся Голова Національної поліції України Ігор Клименко: «Наша спільна мета – максимально підготувати особовий склад поліції, який наразі проходить службу в ЗВО, до тих викликів та завдань, які сьогодні стоять перед НПУ. До роботи семінару залучені одні з найкращих фахівців, які зіткнулись з цими викликами у 2014 та у 2022 роках, а сьогодні поділяться досвідом з професорсько-викладацьким складом, а вони – з курсантами. З початку вторгнення рф поліція змінила свої функції, рівень довіри до населення виріс з 38-40% до 70%. Курсанти мають розуміти, що довіра до НПУ буде одним із показників вдалої роботи поліції».

У перший день семінару учасники ознайомилися зі змінами у завданнях та напрямках діяльності поліції у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф. 2 грудня прослухали доповіді про роботу кримінальної поліції в умовах збройної агресії росії та дізналися про сучасні технічні засоби, прийоми та методи діяльності, які застосовує поліція під час досудового розслідування кримінальних правопорушень та здійснення оперативно-розшукової діяльності.

Колектив ДонДУВС дякує керівництву МВС та Національної поліції України за можливість отримати нові знання та досвід, що ляже в основу підготовки конкурентноспроможного випускника, який нестиме службу в реаліях сьогодення.

Схожі новини: