Контраст
Шрифт
Експерти та науковці – пліч-о-пліч. ДДУВС та НДІ судових експертиз уклали Меморандум про співпрацю
Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та Дніпропетровський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України уклали Меморандум про співпрацю. Відтепер знання працівників обох структур будуть спільно застосовуватися на практиці.
НАВС

Знання науковців Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та досвід експертів Дніпропетровського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції України варто об’єднати й застосовувати спільно. Про це говорили керівники установ під час зустрічі, що пройшла в ДДУВС.

 

Так, у рамках зустрічі було визначено ключові напрями співробітництва установ у проведенні спільних заходів та наукових досліджень.

 

«Разом з нашими фахівцями-психологами ми можемо проводити спільні заходи, зокрема у психотренінговому комплексі. Починаючи з 2017 року проводимо реабілітацію осіб, які пройшли зону бойових дій, продовжуємо це робити й після повномасштабного вторгнення. Тому об’єднання знань і зусиль науковців Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і фахівців НДІ судових експертиз може дати плідні результати обом сторонам співпраці», – підкреслив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко.

 

 

«Наш інститут має непоганий потенціал, він повинен розвиватися. Прийнято рішення про збільшення численності експертів та введення нових спеціальностей. На базі установи вже працюють фахівці з психології, лінгвістики, фоноскопії та біології, зокрема для роботи з ДНК. Експерти зараз проходять стажування. Нам потрібні нові фахівці, новий досвід. На сьогоднішній день законодавство й методики змінюються, наукова діяльність потребує розвитку і саме ДДУВС, його співробітники можуть допомогти у нашому розвитку», – зазначив директор Дніпропетровського НДІ судових експертиз Сергій Розумний.

 

 

Після обміну думками учасники зустрічі уклали Меморандум про співпрацю. Згідно з цим документом, установи планують спільно діяти у сфері судово-психологічних досліджень, обмінюватися досвідом і знаннями, використовувати потужності ДДУВС для проведення відповідних досліджень і спільно залучати ресурси.

 

 

 

Після зустрічі, гості з НДІ оглянули полігон «Кризова кімната, дружня до дитини», де поліцейські та психологи працюють з дітьми. Також відвідали психотренінговий центр та ознайомилися з його можливостями.

 

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: