Контраст
Шрифт
Факультетам ОДУВС присвоєно імена правоохоронців, які героїчно загинули при виконанні службових обов’язків
НАВС

25 травня факультетам Одеського державного університету внутрішніх справ присвоєно імена правоохоронців, які вірно служили українському народові, гідно несли службу та до кінця залишилися вірними Присязі, але, на жаль, трагічно загинули при виконанні службових обов’язків.



Факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції присвоєно ім’я старшого лейтенанта міліції Олександра Одарія, а факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності присвоєно ім’я старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна.



Зі словами привітань до присутніх звернувся ректор університету В’ячеслав Аброськін: “Пам’ять про мужність та відвагу правоохоронців, які заради порятунку інших людей віддали найцінніше і найдорожче – своє життя, повинна завжди жити в наших серцях”.

 

Пам’ятну дошку з новою назвою факультету було вручено старшині факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції капралу поліції Артему Дехтяруку.



“Олександр Одарій – справжній герой, він став для нас прикладом, правоохоронцем, який не дивлячись ні на що, кинув виклик беззаконню і своїм вчинком показав, що правопорядок і благополуччя громадян завжди має стояти на першому місці у кожного поліцейського. Ми будемо з гордістю нести ім’я цієї мужньої людини і шанувати його пам’ять”, – наголосив Артем Дехтярук.

Пам’ятну дошку про присвоєння факультету імені старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна було вручено старшині факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності рядовому поліції Димурі Діані.



“Впевнена, що вшанування пам’яті є дуже важливим для кожного поліцейського. На жаль, до списку загиблих увійшов і дільничний офіцер поліції Приморського відділу поліції у м. Одеса ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Сергій Пригарін. Він віддав власне життя заради порятунку інших людей і для нас є взірцем справжнього героїзму, честі та відваги”.

Курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ говорили теплі слова вдячності за можливість навчатися на факультетах, що відтепер гордо носять ім’я загиблих правоохоронців Олександра Одарія та Сергія Пригаріна.



“Вони – гордість нашої країни. Я дуже хочу, щоб курсанти наших факультетів були такими ж хоробрими, як Сергій Пригарін та Олександр Одарій, щоб вони не боялися піти в бій, захищати свою Батьківщину, своїх дітей та громадян України”, – зазначили майбутні офіцери поліції.

Всіх присутніх привітала дружина старшого лейтенанта поліції Сергія Пригаріна – Ксенія Пригаріна, помічник ректора університету з гендерних питань: “Сьогодні дуже важливий та хвилюючий день для багатьох, хто знав Сергія. Я від усього серця вдячна всім, хто прийняв та виконав таке рішення. Я вдячна ректорові університету В’ячеславу Аброськіну за цю ініціативу.



Це не лише заради пам’яті простого дільничного офіцера поліції Сергія Пригаріна, а на честь всіх правоохоронців, які навічно залишились в строю, в пам’яті рідних і колег. Є багато імен, які не підлягають забуттю. Дуже важливо зрозуміти, що ті, хто одного разу не повернувся додому з щоденної роботи, зі звичайного чергування, заслуговують безмірної поваги. Вибір є завжди: вони зробили свій – у битві із злочинністю вони не сховали боягузливо голови, а зробили крок вперед, виконуючи свій обов’язок, захищаючи честь і гідність людини. Я пишаюсь і кохаю свого чоловіка, наша донька знає, що її батько – герой».



«Дуже важливі слова хочу сказати вам, дорогі курсанти. Будьте професіоналами своєї справи, неухильно дотримуйтесь закону, любіть Україну, пишайтесь своєю службою, захищайте людей! Завжди повертайтесь додому, вас люблять там і чекають. І будьте щасливі – це найкраща пам’ять про Сергія Пригаріна. А найголовніше – пронесіть крізь століття прізвища тих, хто одного разу не прийшов додому”, – додала пані Ксенія.



Курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ вже сьогодні беруть приклад з легендарних правоохоронців, тож за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків під час проходження навчальної практики по забезпеченню публічної безпеки і порядку листом подяки ректора було нагороджено курсантів факультетів підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції, превентивної діяльності та органів досудового розслідування.

Також було нагороджено переможців конкурсу на краще читання віршів англійською мовою, присвяченого Тижню англійської мови в університеті.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: