Контраст
Шрифт
Гендерні питання: курсантка ДДУВС взяла участь у Літній школі «ЮрФем»
У Львові пройшли зустрічі V Літньої школи «ЮрФем», які проводились Асоціацією жінок-юристок України у партнерстві з організацією Lawyers Without Borders Canada (LWBC). ДДУВС представляла Катерина Грибченко.
НАВС

На зустрічах Літньої школи учасниці дискутували на теми лідерства юристок, гендерних стереотипів, сексизму, дискримінації, гендерно зумовленого насильства, безбарєрності, толерантності тощо.

 

Курсантка 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Катерина Грибченко вважає, що навички, здобуті під час роботи Літньої школи, є важливою складовою для її майбутньої слідчої діяльності.

 

 

У межах навчання спікери та тренери розповідали учасникам, як можна ідентифікувати, документувати та розслідувати випадки гендерно зумовленого насильства, зокрема – домашнього, сексуального та кібернасильства.

 

Обов'язковим етапом навчання в Літній школі є реалізація власного проєкту, який Катерина планує втілити в ДДУВС. Разом зі студенткою з Івано-Франківська вони розробили цикл інтерв’ю з жінками-юристками.

 

 

«Сподіваюсь, що проєкт, над яким я працювала протягом 5 днів навчання в школі, буде пізнавальним не тільки для здобувачів вищої освіти університету, а стане корисним і для науковців та практичних працівників», – зазначає Катерина Грибченко.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: