Контраст
Шрифт
Герой України Ігор Дикун зустрівся з університетською молоддю та поділився спогадами про навчання у ЛьвДУВС
НАВС

Випускник Львівського державного університету внутрішніх справ Ігор Дикун завітав до рідного вишу. Під час зустрічі з вихованцями ЛьвДУВС, він розповів про свої студентські роки, поділився враженнями про навчання та відповів на усі запитання молоді. 

 

Ігор Дикун - український захисник, який пройшов шлях від солдата до офіцера ЗСУ. Понад вісім років боронить Україну від ворога. Двічі отримував поранення у бою – у 2014-му під час звільнення Ямполя та у березні цього року на Київщині. Нагороджений званням «Герой України» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Ще вчора він був на передовій, а вже сьогодні – складав вступні іспити до магістратури у ЛьвДУВС. Адже переконаний, що навіть під час війни важливо продовжувати навчатися.

 

Після екзамену Герой України зустрівся з курсантами та студентами рідного вишу.

 

«Я вихованець цього університету. У школі мріяв бути слідчим або адвокатом. Тому вступив саме сюди. Навчався на юридичному факультеті. А у 2014-му взяв академвідпустку та поїхав воювати на Схід. Тоді мені було лише 19-ть», - розпочав свою розповідь Ігор Дикун.

 

Через якийсь час юнак вирішив стати професійним військовим. Проте навчання у ЛьвДУВС не полишив – здобув освіту бакалавра заочно.

 

«Мені подобалося вчитися тут. Цей період асоціюється з дуже теплими спогадами. Це, напевно, були найкращі роки мого життя. Викладачі завжди допомагали та підтримували у будь-якій ситуації», - поділився випускник.

 

Герой України також розповів молоді про свою участь у війні, підтримку побратимів та віру у Перемогу.

 

Він також подякував курсантам за вибір майбутньої професії: «Це свідчить про вашу мужність. Адже війна триває. І у бойових діях беруть участь не лише військові, але й правоохоронці».

 

Відповідаючи на запитання молоді про різницю між українськими воїнами та російськими загарбниками, Ігор Дикун відзначив: «На відміну від ворога, у нас є велика мотивація. Ми добре розуміємо, за що боремося та кого захищаємо, заради чого йдемо у бій».

На завершення зустрічі юнаки та дівчата подякували Герою гучними оплесками. А студентка Інституту права Соломія Червінська подарувала власноруч створені патріотичні листівки із авторськими віршами.

 

Схожі новини: