Контраст
Шрифт
Голова Верховного Суду ознайомився з освітньо-науковою діяльністю ДонДУВС
НАВС

У Донецькому державному університеті внутрішніх справ з робочим візитом прибула делегація Верховного Суду на чолі з його Головою Всеволодом Князєвим. У її складі перебували судді Верховного Суду Євген Петров та Ольга Ступак.

Центральною подією візиту шановної делегації була зустріч Всеволода Князєва зі студентами та науково-педагогічними працівниками.

На початку зустрічі ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький презентував гостям досягнення колективу за різними напрямами функціонування, окреслив пріоритетні напрямки розвитку освітнього середовища університету, ознайомив гостей з матеріально-технічною базою ДонДУВС. Особливу увагу акцентував на динаміці зростання за останні два роки, тісному взаємозв’язку із практичними підрозділами, підтримці Маріупольської міської ради, впровадженні новітніх технологій в освітній процес, традиціях підготовки науково-педагогічних кадрів, патріотичному вихованні молоді.  Він відмітив, що університет зараз є найпотужнішим закладом вищої освіти зі специфічними умовами навчання Сходу України.

Голова Верховного Суду високо оцінив роботу колективу, розвиток матеріально-технічної бази та створені умови для навчання. Звернувшись до студентів, він розповів про особливості функціонування Верховного Суду, важливість та значущість професії судді в сучасному суспільстві, можливості студентів побудувати професійну траєкторію таким чином, щоби стати суддями. Всеволод Князєв зазначив, що успіх майбутньої кар’єри закладається під час навчання: «Попри непрості умови в Україні та, зокрема, в Донецькому регіоні, в університеті створені всі умови для отримання якісної освіти, щоб ви стали професіоналами в обраній сфері. Головне – докладати зусиль для отримання результату», – звернувся до студентів головний суддя країни.

Учасники заходу також говорили про посилення практичної складової, як основної умови забезпечення якості вищої освіти та обов’язкові компоненти освітніх програм для всіх освітніх рівнів, і як результат, формування конкурентоспроможності випускників ДонДУВС.

Підсумком зустрічі стала домовленість про залучення суддів Верховного Суду до проведення занять в університеті, до підготовки та атестації кадрів вищої кваліфікації, проведення конкурсу для здобувачів освіти, переможці якого отримають можливість відвідати Верховний Суд та ознайомитись з його роботою. Ці та інші напрями взаємодії мають бути передбачені у спільному Меморандумі про співпрацю між Верховним Судом та Донецьким державним університетом внутрішніх справ.

Після зустрічі для високоповажної делегації провели екскурсію головним корпусом університету.

Схожі новини: