Контраст
Шрифт
ХНУВС: Командно-штабні навчання як практична складова курсу з реагування поліції на протиправні дії, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання
НАВС

Головна наукова співробітниця науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів ХНУВС Тетяна Матюшкова та заступник начальника навчально-методичного відділу Сергій Марчишин продовжують брати активну участь у розробці курсу з реагування поліції на протиправні дії, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання, під час їх використання, зберігання або транспортування.

У складі української делегації Міністерства внутрішніх справ України та закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання представники ХНУВС долучилися до розробки матеріалів командно-штабних навчань у межах відповідного навчального курсу. Зокрема, під патронатом представників Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США та Державної інспекції ядерного регулювання України Тетяна Матюшкова та Сергій Марчишин оцінювали існуючу систему безпеки на умовному об’єкті, що містить джерело іонізуючого випромінювання, моделювали сценарії нападу на нього з метою виявлення слабких місць у системі захисту та їх усунення. З урахуванням визначених загроз готували об’єктові плани реагування, представляли їх на обговорення команди тренерів.

За результатами робочого візиту Тетяна Матюшкова та Сергій Марчишин отримали сертифікати розробників і тренерів курсу з реагування поліції на протиправні дії, пов’язані з джерелами іонізуючого випромінювання.

Нагадаємо, що підготовка українського навчального курсу для поліцейських відбувається за сприяння Міністерства внутрішніх справ України, Державної інспекції ядерного регулювання України та Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США у межах реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Покращення стану захищеності та реагування стосовно джерел іонізуючого випромінювання в Україні».

 

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: