Контраст
Шрифт
ХНУВС з робочим візитом відвідала заступниця Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук
НАВС

Харківський національний університет внутрішніх справ відвідала заступниця Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук. У робочій зустрічі також взяли участь  начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко, начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, перший проректор університету Сергій Бортник, керівники структурних підрозділів вишу.

 

 

Заступниця Міністра оглянула навчально-тренувальні полігони університету. З роботою навчального відділу поліції ознайомила завідувачка кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування доктор юридичних наук, полковник поліції Ольга Безпалова. Навчальний полігон було переобладнано з метою забезпечення функціонування інформаційної підсистеми обліку затриманих осіб інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» «CUSTODY RECORDS». Це дозволить створити умови для підготовки поліцейських до роботи з системою «Custody Records» та забезпечити стандарти роботи із затриманими особами.

 

 

Система призначена для покращення стандартів захисту прав затриманих осіб внаслідок запровадження обов’язкового інтерв’ю під час доставлення до органу поліції, електронної фіксації всіх дій щодо затриманого (фіксація, накопичення, зберігання) та пошуку інформації про затриманих осіб, які перебувають під контролем поліції з моменту фактичного затримання.

 

 

Упровадження «CUSTODY RECORDS» забезпечить створення єдиного електронного досьє на кожну затриману особу, фіксацію всіх аспектів, пов’язаних із затриманням, дотримання основних гарантій, які надаються затриманим особам, підвищить стандарти захисту прав поліцейських від можливих неправдивих звинувачень у неправомірних діях.

 

 

У рамках впровадження «CUSTODY RECORDS» запроваджено інфраструктурні зміни в облаштуванні «Навчального відділу поліції», зокрема, переобладнано приміщення: кімнату прийому громадян; чергову частину; кімнату інтерв’ю; кімнату (зону) для очікування спілкування зі службовою особою, відповідальною за перебування затриманих; кімнату для конфіденційного побачення з адвокатом; кімнату слідчих дій; кімнату затриманих.

 

 

З цілями та завданнями криміналістичного навчально-тренувального полігону ознайомив завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки кандидат юридичних наук, капітан поліції Василь Кікінчук.

 

 

Заступниця Міністра також оглянула територію навчального закладу, його матеріально-технічну базу.

         ВЗГ ХНУВС 

Схожі новини: