Контраст
Шрифт
Іноваційні методики допитів: навчання для слідчих та прокурорів від працівників ДДУВС
У Києві пройшов тренінг із проведення процесуального інтерв’ю для слідчих Національної поліції України, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України та представників Департаменту війни Офісу Генерального прокурора.
НАВС

 

 

Серед тренерів та експертів були професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Вікторія Рогальська, доцент Норвезького поліцейського університету Івар Фахсінг, детективи НАБУ і прокурори.

 

 

Учасники заходу протягом трьох днів мали можливість ознайомитися з інноваційною методикою проведення допитів та відпрацювати проведення допитів, використовуючи різні техніки: вільна  розповідь, управління розмовою, стратегічне використання доказів тощо.

 

«Процесуальне інтерв’ю – іноваційна методика проведення  допитів, що дозволяє одночасно забезпечити права учасників кримінального провадження та підвищити ефективність здійснення досудового розслідування. Навчання представників органів досудового розслідування застосуванню цієї методики обумовлюється додатково ще й тим, що процесуальне інтерв'ю використовують у своїй діяльності і слідчі Міжнародного кримінального суду під час проведення допитів по воєнних злочинам, вчинених на території України,  до розслідування яких активно  долучаються і учасники тренінгу».

Тренерка зазначила також, що було цікаво спостерігати за трансформацією сприйняття інформації учасниками тренінгу, а також важливо було почути від учасників їх аргументи про можливість, доцільність та готовність застосовувати процесуальне інтерв'ю вже зараз.

 

 Захід організовано громадською організацією JustGroup в межах проєкту Офісу Ради Європи в Україні  «Посилення правоохоронних органів України під час війни та у повоєнний період».

 

 

 

 

ВЗГ ДДУВС

 

Схожі новини: