Контраст
Шрифт
Комплексну протидію домашньому насильству відпрацювали викладачі ДДУВС разом із міжнародними експертами!
Міжнародна співпраця у боротьбі з домашнім насильством: ділилися методиками, напрацюваннями та навичками протидії учасники воркшопу «Домашнє насильство». Інтерактивний захід, організований у рамках співпраці із Асоціацією Європейських Поліцейських Коледжів, тривав упродовж 3 днів.
НАВС

Серед учасників – поліцейські з Мальти, Австрії, Бельгії, України, а також викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ, Харківського національного університету внутрішніх справ тощо.

 

 

 

Воркшоп на базі університету проходив уже вдруге. Метою проведення заходу став обмін досвідом через практичні приклади та напрацювання для детального аналізу феномену домашнього насильства і необхідності міжінституційної співпраці.

 

Під час офіційного закриття воркшопу до всіх учасників звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх полковник поліції Андрій Фоменко. Він подякував за конкретні напрацювання у сфері протидії домашньому насильству та зазначив, що у рамках співпраці з Асоціацією Європейських Поліцейських Коледжів є ще чимало соціальних ініціатив, які будуть реалізовуватися у подальшому.

 

«Переконаний, що тренінг був корисним для кожного з вас, а отримані навички та ефективні методики, що застосовуються в різних країнах, ви обов’язкового реалізуєте у практичній діяльності безпосередньо у своїх регіонах. Від імені всіх учасників дякую головному тренеру – секретарю Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів Маріо Кребсу за цінні знання та новий досвід», – зазначив Андрій Євгенович.

 

 

 

 

 

Зазначимо, що у рамках триденного воркшопу учасники ділилися досвідом поліцейських у сфері протидії домашньому насильству та отримували нові навички у спеціальних практичних вправах.

 

Старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан зазначає: серед особливостей цьогорічного тренінгу – деталізація причин вчинення домашнього насильства і дослідження напрямів та інтенсивності співпраці поліції із соціальними службами.

 

«Дуже цінним був зокрема досвід австрійської поліції. Так, у країні діють спеціальні програми для кривдників, які вже продемонстрували свою результативність: поведінка близько 70% учасників дійсно зазнає суттєвих покращень, а своє ставлення до домашнього насильства вони змінюють. Цікавою особливістю є також те, що в Австрії на початкових етапах із родинами більше взаємодіють представники соцслужб, а правоохоронці втручаються, коли має місце конкретний конфлікт, факт скоєння домашнього насильства. І це у певному сенсі дійсно правильне рішення», – зауважує Микола Іванович.

 

 

У рамках воркшопу викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ також продемонстрували, як здійснюється навчання курсантів на базі тренінгових центрів. Так, міжнародні експерти та учасники мали змогу побачити відпрацювання закритого циклу подій: із моменту надходження заяви про скоєння злочину до притягнення правопорушника до відповідальності.

 

 

 

У моделюванні ситуацій були задіяні представники відразу декількох кафедр. Головна мета заняття, за словами тренерів – показати роботу патрульних поліцейських та безпосередньо їх взаємодію з іншими підрозділами.

 

 

За результатами воркшопу всі учасники отримали сертифікати.

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини: