Контраст
Шрифт
Курсант ДДУВС врятував життя перехожому
Долікарську допомогу надав курсант 4-го курсу факультету стратегічних розслідувань Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ернест Кошевець чоловікові, якому стало зле просто посеред вулиці. Сталося це 5 листопада близько 12 години дня у місті Сєвєродонецьк Луганської області.
НАВС

Хлопець вийшов з відділення Укрпошти, направлявся в сторону домівки, як раптом побачив, що чоловік років 50-ти пластом впав на землю і почав битися в конвульсіях. За словами Ернеста, стан перехожого погіршувався з кожною секундою.

«У нього почала йти піна з рота. Я викликав швидку, стягнув маску з обличчя, повернув голову на бік, щоби він не вдавився блювотними масами. Підмостив під голову якусь гумову річ, що лежала поряд, і знаходився поруч до приїзду бригади швидкої», – розповідає курсант ДДУВС.

Ернест Кошевець зазначив, що містяни проходили повз, дехто обходив подалі, а були й такі, які знімали відео з балкону на телефон.

«Я не розгубився, все зробив, як нас вчили на заняттях з тактичної медицини. І все ж іще одна пара рук у такому випадку не завадила б, щоби, наприклад, зателефонувати у швидку повторно, зателефонувати рідним хворого», – додає майбутній поліцейський.

Екіпаж екстреної медичної допомоги прибув на місце події через 7 хвилин після виклику. Лікарі подякували Ернесту за грамотно надану долікарську допомогу. На момент ушпиталення хворому стало легше, бригада відвезла його до міської лікарні для подальшого лікування та обстеження.

 

 

Начальник курсу, старший фахівець факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Олександр Солонько, характеризує курсанта, як дисциплінованого, відповідального та товариського у колективі курсанта.

 

 

«Ернест один із тих, хто першим прийде на допомогу товаришу у тій чи іншій ситуації, завжди підтримає та ніколи не відмовить у помічі. До того ж, він гарно навчається, ініціативний і наполегливий. Ми, звичайно, пишаємося його вчинком, бажаємо й надалі бути прикладом для інших, з честю виконувати свої професійні обов’язки, служити та захищати заради спокою та благополуччя українського народу», – зазначив курсовий.

 

Відділення зв’язків з громадськістю ДДУВС

Схожі новини:
08.02.2023
АНОНС: у ДДУВС – Міжнародна науково-практична конференція
13 квітня 2023 року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Фізична культура в університетській освіті: світова практика та сучасні тренди».
02.03.2023
Міжнародна спортивна арена: курсанти ДДУВС підкорюють переможні п’єдестали
Міжнародний турнір із боксу серед юніорів та молоді «Dracula Open» відбувся у румунському місті Арад. Курсантка першого курсу ННІ права та Національної поліції Вікторія Шкеул стала бронзовою призеркою змагань.