Контраст
Шрифт
Курсанти ХНУВС взяли участь в інформаційно-просвітницьких заходах у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
НАВС

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» курсанти 2–3-х курсів факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Психологія (психолог ювенальної превенції)», разом із співробітниками ювенальної превенції м. Харків взяли участь у проведенні низки спільних інформаційних заходів у школах міста Харкова. Мета заходів – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, до дітей, які стали свідками насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, у тому числі за участі дітей, та булінгу. Заходи були спрямовані на проведення інформаційно-просвітницької роботи серед учнів навчальних закладів.

Основною метою акції є підвищення обізнаності серед підлітків проблематики насильства в сім’ї та методів подолання цього негативного явища. Під час заходів школярам було роз’яснено порядок реагування на факти домашнього насильства та надано контактні дані служб, що надають допомогу особам, постраждалим від насильства.

Окремо розглядалася тема булінгу та відповідальність за його вчинення, а також питання безпечного користування мережею Інтернет та соціальними мережами. Правоохоронці під час зустрічей з учнями завжди наголошували на тому, що у разі виникнення ситуації насилля, свідками або жертвами якої вони стали, необхідно негайно повідомляли про це профільні служби. Якщо тримати таку інформацію в собі й нікому не розповідати, домашнє насилля може стати систематичним і призвести до тяжких наслідків.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: