Контраст
Шрифт
Курсанти і студенти ХНУВС відвідали 92 окрему механізовану бригаду ім. І. Сірка
НАВС

З метою національного та військово-патріотичного виховання, до Дня Збройних Сил України, курсанти та студенти перших курсів, працівники Харківського національного університету внутрішніх справ разом із проректором вишу Анатолієм Клочком та помічником ректора Віктором Слишем відвідали 92 окрему механізовану бригаду ім. І. Сірка у с. Клугино-Башкирівка Чугуївського району Харківської області.

Курсанти та студенти  на Меморіалі Слави поклали квіти загиблим воїнам та вшанували пам’ять борців за незалежність хвилиною мовчання. З гостями частини зустрівся заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Роман Єсін.

Екскурсію музеєм Бойової слави для представників університету провів підполковник Артур Батістов. Він   розповів про сумні та героїчні сторінки подій, що відбуваються сьогодні на сході України, ознайомив з бойовим шляхом 92-ї окремої механізованої бригади ім. І. Сірка, з найяскравішими та найбільш пам’ятними сторінками героїчних подвигів і перемог її бійців, про що свідчать фотоматеріали, особисті речі воїнів, представлені у музеї військового підрозділу. Сильні враження справила на молодь кімната Пам’яті та вшанування загиблих воїнів. За православною традицією військовий капелан частини отець Сергій провів молебень.

 

В актовій залі Будинку культури курсанти та студенти переглянули документальний фільм про сучасну історію 92-ї окремої механізованої бригади ім. І. Сірка, відвідали спортивну залу й тир, де бажаючі, скористалися можливістю перевірити свою влучність з дрібнокаліберної гвинтівки.

Представники університету також ознайомилися з парком бойових машин – сучасними зразками бойової техніки та озброєння бригади. Проректор університету Анатолій Клочко подякував керівництву військового підрозділу за змістовну зустріч, побажав подальших успіхів у виконанні бойових завдань та запросив на навчання до Харківського національного університету внутрішніх справ усіх, хто бажає підвищити свій фаховий рівень або отримати вищу чи другу вищу освіту.

ВЗГ ХНУВС

 

Схожі новини: