Контраст
Шрифт
Курсанти ЛьвДУВС взяли участь у квесті з розслідування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми
НАВС

Навчальний квест відбувся на Дніпропетровщині серед здобувачів відомчих закладів системи МВС. Участь у заході взяли курсанти 4-го курсу Львівського державного університету внутрішніх справ Євген Турик, Христина Плева та Христина Долинюк.

 

Під час квесту учасники ознайомилися з особливостями розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми. Вони виконували вправи, які моделювали випадки трудової та сексуальної експлуатації, у тому числі неповнолітніх.

Для учасників заходу влаштовували мізковий штурм, під час якого кожен мав змогу висловити власне бачення шляхів протидії сучасному рабству.

 

Своїми враженнями від участі у квесті поділився курсант факультету №1 Євген Турик. «Кожен день був надзвичайно насиченим. Я дізнався багато нового та цікавого у сфері протидії торгівлі людьми. Особливо мене вразила інформація про документування цих злочинів з використанням комп’ютерних технологій», – наголосив юнак.

 

Євген розповів, що спершу учасників поділили на декілька команд по семеро. Завдяки цьому він зміг потоваришувати з курсантами різних вишів.

«Тренери дали нам завдання – придумати та відзняти відеоролик з хештегом #Працюйбезпечно. Ми виконували його впродовж кількох годин. Це нас дуже згуртувало», – поділився спогадами вихованець ЛьвДУВС.

Курсантам також необхідно було продемонструвати навички в проведенні слідчих (розшукових) дій: пред’явлення для впізнання, допиту малолітньої особи та обшуку.

«Дуже вдячний за те, що мав можливість бути учасником цього квесту. Адже ми познайомилися з новими людьми, отримали безліч теоретичних і практичних знань та навичок, які безумовно знадобляться у нашій роботі», – підкреслив Євген.

 

Варто відзначити, що до розробки та проведення цього квесту долучилися завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки ЛьвДУВС Олександра Захарова та доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету №1 Руслан Шехавцов.

 

Захід проходив 27-30 жовтня в рамках проєкту «Підтримка Міністерства внутрішніх справ України у боротьбі із домашнім насильством, торгівлею людьми й кіберзлочинністю в Україні» спільно з Координатором проектів ОБСЄ.

Схожі новини: