Контраст
Шрифт
Курсанти Сумської філії ХНУВС долучилися до акції «Донорство – це романтика»
НАВС

Під час акції «Донорство – це романтика», що проводиться у плазмоцентрі «Biopharma Plasma Суми», курсанти 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ безоплатно здали компоненти крові для тих, хто цього потребує.

«У моєму розумінні романтика – це спосіб життя, який вирізняється оптимізмом і позитивними емоціями, – говорить рядовий поліції Микола Сіроштан. – І ми, донори, є тому доказом».

Курсанти майже три роки є активними учасниками донорського руху філії. Рядовий поліції Семен Білокобиленко за цей час понад 15 разів здавав компоненти крові: «Я обрав професію поліцейського, покликання якої – допомагати людям. Здаючи свою кров, я знаю, що це порятунок для іншої людини».

«Завжди дуже приємно отримувати повідомлення, що моя кров була використана для допомоги пацієнтам лікарні, – ділиться курсантка 2 курсу Сумської філії ХНУВС Анастасія Москаленко. – Вірю в те, що кожна її крапля – це крок до одужання».

Цього разу курсанти поповнили банк крові на 1300 мл плазми та на 500 мл крові. Кажуть, на цьому зупинятися не стануть і будь-якої хвилини готові прийти на допомогу.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: