Контраст
Шрифт
Курсанти та курсантки Донецького юридичного інституту МВС України вшанували пам'ять героїв АТО
НАВС

 

13 січня в Україні згадують про річницю падіння вежі Донецького аеропорту, оборона якого тривала більше 240 днів. З цієї нагоди у Кривому Розі на Алеї Слави до пам'ятника Героям АТО відбулось урочисте покладання квітів. Мітинг відвідали кілька десятків городян — діючі військові, ветерани бойових дій, рідні загиблих, а також представники міської та районної влади. Долучились до події і курсанти та курсантки першого курсу Криворізького навчально-наукового інституту МВС України — Мілана Сіянко, Аліна Ісаєва, Максим Шарапанюк, Володимир Яриш і Данило Словік.

У ході мітингу  усім присутнім нагадали, що шість років тому, 13 січня 2015 року, від постійних ворожих обстрілів обрушилася вишка Донецького аеропорту, який став одним із символів боротьби України за свою незалежність і незламності українського народу. Оборона терміналу тривала 242 дні. Під час захисту стратегічної точки загинули понад 200 солдатів, які увійшли в історію війни, що тривала як «кіборги». Таке прізвисько їм дали самі проросійські бойовики, які дивувалися стійкості українських військових, які під шквальним артилерійським вогнем не тільки не покидали зайняті позиції, а й давали ворогам гідну відсіч.

Щоб вшанувати пам'ять героїв, які віддали свої життя за свободу і незалежність України, в Кривому Розі на Алеї Слави до меморіалів військових поклали квіти. У зв'язку з діючими обмеженнями на проведення масових заходів, на мітинг зібралися до двадцяти чоловік.

Схожі новини: