Контраст
Шрифт
Курсанти та студенти ХНУВС взяли участь в інформаційному заході «День НАТО»
НАВС

Здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, перший проректор вишу полковник поліції Дмитро Швець, начальниця відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко та представники науково-педагогічного складу ХНУВС взяли участь у дистанційному інформаційному заході «День НАТО».

 

 

Захід був спрямований на інформування молоді про питання щодо реалізації державної політики євроатлантичної інтеграції, підвищення обізнаності щодо діяльності та розвитку Північноатлантичного Альянсу та розуміння основних напрямків співробітництва Україна – НАТО у безпековій сфері.

 

 

Інформаційний захід відкрили заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук та директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Вінета Кляйне.

 

 

З інформативними доповідями виступили: керівник підрозділу східного партнерства Міжнародного Секретаріату НАТО Таня Хартман, представник відділу по взаємодії з країнами-партнерами НАТО Департаменту публічної дипломатії Міжнародного Секретаріату НАТО Барбора Маронкова, керівник експертної групи з розробки Річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України Секретаріату Кабінету Міністрів України Інна Потапова, начальник головного управління європейської та євроатлантичної інтеграції Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МВС Людмила Чубинська, старший менеджер проєктів Програми Україна-НАТО з професійного розвитку Анастасія Мішкіна, представник Програми НАТО з розбудови доброчесності Міжнародного Секретаріату НАТО Надя Міланова та директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Вінета Кляйне.

 

 

Під час заходу спікери розглядали питання щодо діяльності НАТО, ключових принципів та пріоритетів Організації, Стратегії НАТО-2030, Річної національної програми як ключового документу євроатлантичної інтеграції, поточного стану та перспектив євроатлантичної інтеграції у безпековій сфері. Окрім того, спікери приділили значну увагу практичній підтримці України – на прикладі Програми Професійного розвитку НАТО, Програмі НАТО з розбудови доброчесності: імплементації навчальних програм у секторі безпеки і оборони та стратегічним комунікаціям та боротьбі з дезінформацією.

 

 

Учасники активно брали участь в інформаційному заході – долучилися до вікторини з пам’ятними призами на тему «НАТО», ставили запитання спікерам щодо діяльності НАТО і співробітництва НАТО з Україною. На всі запитання здобувачі вищої освіти отримали вичерпні відповіді від доповідачів.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: