Контраст
Шрифт
Курсантка ХНУВС Віталія Плис стала переможницею Інноваційного табору «Гендер в науці та безпеці»
НАВС

У Харківському національному університеті внутрішніх справ завершився Інноваційний табір «Гендер в науці та безпеці», що проходив у рамках реалізації проєкту Горизонт 2020 – «Європейське регіональне партнерство за гендерну рівність у цифрову епоху». У заході взяли участь 27 осіб. Це діти із багатодітних родин, внутрішньо переміщені особи, особи, які постраждали від домашнього насильства, сироти, представники/-ці етнічної групи, члени родини ветеранів АТО/ООС, військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях.

 Учасників заходу привітали заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко. Конкурсанти відвідали менторські сесії за участі кваліфікованих експертів, серед яких: Татяна Ісаєва — експертка з гендерної рівності, директорка ГО «Центр гендерної культури». Вона провела ментерінгову зустріч на тему «Gender zero point». Наталія Бобро — доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін кандидатка соціологічних наук надала менторську підтримку учасникам інноваційного табору в сесії «Гендер в науці». Вадим Коршенко — завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем розвитку інформаційних технологій ХНУВС кандидат юридичних наук провів менторську сесію на тему «Гендер та кібербезпека».

Виступи конкурсантів оцінювалися компетентним журі більш ніж за 20 критеріями. До його складу увійшли: Ольга Безпалова — завідувачка кафедри поліцейської  діяльності та публічного адміністрування ХНУВС, докторка юридичних наук, професорка, заслужений діяч науки і техніки України; Людмила Собченко — завідувачка відділення режиму та секретного діловодства ХНУВС, кандидатка юридичних наук; Соломія Рожко — експертка з гендерної рівності в секторі безпеки.

Учасниці успішно виконали завдання конкурсу та гідно презентували свої проєкти. За рішенням журі ІІІ місце присуджено команді дівчат факультету № 4 ХНУВС у складі Аліни Кривоус та Юлії Бовкун, ІІ місце посіла курсантка факультету № 1 ХНУВС Олександра Кулак і переможницею стала курсантка факультету № 1 ХНУВС Віталія Плис, роботу якої було визнано найкращою. Головною нагородою учасниці стане участь у міжнародній літній школі з лідерства Рига-Женева-Валенсія, що триватиме протягом трьох тижнів. 

В інноваційному таборі окрім курсанток ХНУВС, взяли участь студентки таких закладів вищої освіти, як «Подільський державний університет», фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій ВСП ПЗВО «Кам'янець-Подільський податковий інститут», Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Координатором заходу стала помічниця ректора з гендерних питань ХНУВС кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан.

«Регіональне партнерство EQUALS-EU для гендерної рівності в цифрову епоху» – це міжнародний проєкт, який реаліується з січня 2021 року 19 партнерами проекту з Європи та за її межами під керівництвом Університет Метрополітен (Осло, Норвегія). Проєкт фінансується Рамковою програмою ЄС Horizon 2020 та спрямований на розбудову потенціалу в галузі інновацій, що включають гендерні аспекти в Європі та країнах-партнерах у всьому світі. EQUALS-EU зосереджено на таких ключових напрямках діяльності, як досвід світових лідерів у галузі інновацій, що включає гендерні аспекти, а також нові ідеї щодо майбутнього залучення жінки-лідерки.

Дізнатися більше про проєкт можна за посиланнями:

https://cutt.ly/mPiTSbM

Twitter: https://twitter.com/Equals_EU

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/equals-eu/

Instagram: https://www.instagram.com/equalseu/

Facebook: https://www.facebook.com/equalseu

#EqualsEU  #EqualsEUinnovationcamps

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: