Контраст
Шрифт
ЛьвДУВС отримав подяку від Центру допомоги врятованим у Львові
НАВС

Днями Центр допомоги врятованим. Львів відзначив першу річницю з моменту створення. За цей час понад три тисячі внутрішньо переміщених осіб отримали тут фахову підтримку.

 

 

«Львівський державний університет внутрішніх справ співпрацює із Центром з моменту його відкриття, аби допомогти тим, хто постраждав під час війни, зокрема внаслідок гендерно зумовленого чи сексуального насильства», - розповідає Олександра Захарова, завідувачка відділення актуалізації навчання та практичної підготовки ЛьвДУВС.

 

За підтримку у складних та критичних ситуаціях, значний внесок у створення й розбудову Центру, залученість до усіх його ініціатив Львівський державний університет внутрішніх справ було відзначено подякою. Її вручили під час заходу з нагоди річниці створення цього осередку у Львові.

 

 

Наразі в Україні діє 11 таких Центрів, що надають послуги постраждалим від насильства в умовах війни. Це державні установи, де юристи допомагають вирішити будь-які питання щодо оформлення, відновлення чи отримання документів. Психологи проводять консультації, а кейс-менеджери допомагають з індивідуальними випадками, з якими стикнулися постраждалі.

 

Слід відзначити, що Центр допомоги врятованим. Львів було створено за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з Фондом Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine, а також у співпраці з місцевими органами влади та благодійним фондом «Butterfly». Центр розташований у Львівському палаці мистецтв, що на вулиці Миколи Коперника, 17 та працює у будні з 10:00 до 18:00 год.

Схожі новини: