Контраст
Шрифт
Лідерки миробудування ДонДУВС взяли участь у конференції
НАВС

Сімдесят прогресивних та активних курсанток і студенток ДонДУВС взяли участь в онлайн-конференції «Локалізація Порядку денного «Жінки, мир, безпека» в Україні через участь молоді»Захід організували врамках проєкту «Зміцнення потенціалу молодих жінок в умовах громад Донецької та Луганської областей для просування Порядку денного «Жінки. Мир. Безпека», який реалізується ГО «Інтерньюз Україна» за підтримки структури ООН Жінки.

Цілями Конференції є підвищення обізнаності про цінний внесок молодих жінок у відновлення та розбудову миру в Україні; обмін передовим досвідом, викликами та уроками, отриманими під час просування Порядку денного «Жінки,мир, безпека» у поєднанні із Порядком денним «Молодь, мир, безпека» в Україні; посилення політичної волі та готовністі до реалізації Порядку денного «Жінки, мир, безпека» через значиму участь молоді.

У конференції взяли участь представники та представниці міжнародних організацій, національних, регіональних та місцевих органів державної влади.

З вітальним словом до заходу долучилися Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань ґендерної політики в Україні та Гііта Куттіпарамбіл, виконуюча обов’язки Голови Офісу ООН Жінки в Україні.

На пленарному засіданні, за модеруванням Елли Ламах, експертки з Порядку денного «Жінки, мир, безпека», обговорювали актуальні проблеми щодо ґендерності та миру в умовах воєнного стану в Україні.

Цікавими були доповіді провідних фахівчиньНадєжди Лутенкоменеджеркиміжнародних проєктів, спеціалістки програми – Управління, Жінки, Мир та Безпека, ООН Жінки в Україні. Вона окреслила підходи, що спрямовані на просування Порядку денного «Жінки, мир, безпека» у поєднанні з Порядком денним «Молодь, мир, безпека» в Україні.

Мілена Комар, проєктна менеджерка Інтерньюз-Україна, Олександра Агаповачленкиня Мережі молодих лідерок миробудування, Анастасія Назаренко, членкиня Мережі молодих лідерок миробудування обґрунтували та розкрили виклики, з якими стикаютьсяя молоді жінки, що постраждали від війни в Україні.

В рамках онлайн-конференції на панельних дискусіях обговорили питання важливості ґендерної політики; надихаюче лідерство молодих жінок під час війни в Україні; жіночий активізм на регіональному рівні на підтримку миру та безпеки; Порядок денний жінки, мир, безпека як перспектива розвитку спроможності молоді; посилення голосу молодих жінок у ЗМІ; маніфест молодих лідерок миробудування.

Студентки та курсантки Донецького державного університету внутрішніх справ взяли активну участь в обговоренні нагальних питань щодо посилення політичної волі, ґендерної рівності, прав та свобод жінок, миру та розбудови України в умовах воєнного стану.

В процесі виступів та обговорень на панельних дискусіях учасники надавали пропозиції для формування резолюції та перспектив подальших напрямів діяльності щодо Порядку денного «Молодь, мир, безпека в Україні».

Дякуємо представникам ГО «Інтерньюз-Україна» за запрошення до участі молоді Донецького державного університету внутрішніх справ!

 

Схожі новини: