Контраст
Шрифт
«Методологія ефективного спілкування поліції із засобами масової інформації»
За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов цикл відкритих онлайн-лекцій за участю полковника Національної республіканської гвардії Португалії.
НАВС

Жозе Баррето – учасник численних міжнародних місій ООН та ЄС, який до грудня 2021 року очолював відділ з питань публічної безпеки Консультаційної Місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні, має досвід понад 30 років роботи у поліції, відповідав за командування спеціальними поліцейськими підрозділами, був золотим командиром у спеціальних поліцейських операціях, автор національних та міжнародних технічних публікацій. Він – автор трьох романів, пов’язаних з його участю у міжнародних місіях.

 

 

Головна мета лекцій – зосередитися на особливостях ефективного спілкування поліції зі ЗМІ та навчити майбутніх офіцерів поліції правильної поведінки з журналістами та в соціальних медіа. Полковник Баррето розповів про основні правила та стратегічні засади спілкування речників поліцейських підрозділів зі ЗМІ, детально розглянув стратегії ефективного використання соціальних медіа поліцією як державним органом для створення позитивного іміджу та підвищення довіри населення до національних правоохоронних структур, а також загальні правила комунікації у цифровому просторі під час кризових ситуацій.

 

 

Завершальна лекція була присвячена аналізу поведінки окремих представників поліції у соціальних мережах. Лектор поділився особистим досвідом того, яку інформацію та візуальний контент не слід публікувати поліцейським як представникам силових структур. Крім цього, були висвітлені ризики оприлюднення особистих даних та матеріалів розслідувань у соціальних медіа, а також негативного спілкування та переслідування в мережі поліцейських кримінальними елементами.

 

 

До лекцій долучилися понад 90 слухачів, серед яких здобувачі вищої освіти та викладачі, які проявили зацікавленість у матеріалі лекцій та ініціювали активну дискусію професійного характеру з паном Баррето.

 

Лекції читалися англійською із синхронним перекладом на українську мову.

 

 

Наприкінці кожної теми слухачі мали можливість поспілкуватися з лектором та задати йому запитання, на які пан Баррето із задоволенням відповідав. «Перш за все для мене честь і привілей бути тут, приємно розділити цю лекцію з вами. Ви повинні знати, що українські військові та поліцейські сили є прикладом хоробрості та відваги у західному світі, і що ми всі пишаємося вами», – сказав полковник Баррето.

 

Лектор відмітив, що він командував підрозділами в Анголі, Іраку, Боснії, Східному Тиморі та Косово, тому йому добре відомо, з чим доводиться стикатися українським військовим та поліцейським у ці важкі часи.

 

«Я пишаюся тим, що останні два з половиною роки працював і навчав українські підрозділи спеціальної поліції, і ще більше пишаюся тим, що вони достойно показали себе у ході протистояння російській агресії», – додав на завершення пан полковник.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
27.10.2023
ДДУВС долучився до Всеукраїнського радіодиктанту єдності
Здобувачі та працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у щорічній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Захід провели з нагоди Дня української писемності та мови.
14.03.2024
У ДДУВС вшанували українських добровольців
14 березня 2024 року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулось шикування на плацу.