Контраст
Шрифт
Міжнародна конференція у ДДУВС зібрала фахівців з 11 країн світу!
У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочалася V Міжнародна науково-практична конференція на тему «Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти». Захід проходить з нагоди 55 річниці з дня заснування закладу. Участь у ньому взяли понад 200 фахівців з 11 країн світу: Німеччини, Словаччини, Польщі, Литви, Румунії, Данії, Боснії і Герцеговини, Португалії тощо. Докладніше про конференцію – далі.
НАВС

Міжнародна конференція проходила в умовах цілковитого дотримання санітарно-протиепідемічних норм, а доповіді презентувалися в онлайн-форматі.

 

 

 

 

Урочисте відкриття масштабного наукового заходу розпочалося із вітальних слів ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковника поліції Андрія Фоменка. Він зазначив, що колектив університету як осередок освітньої і наукової діяльності докладає системних зусиль у значущій для кожного громадянина справі – забезпеченні національної безпеки.

 

«Ми активно впроваджуємо нові методики навчання, у тому числі створюючи на базі університету високотехнологічні тренінгові центри і навчальні полігони. Один із них відкритий за підтримки ОБСЄ в Україні. Зокрема, продуктивно налагоджуємо співпрацю із зарубіжними освітніми закладами. На сьогодні кількість країн, з якими ми активно взаємодіємо у різних напрямах, сягає двадцяти, і серед них – Іспанія, Литва, Болгарія, Чехія, Словаччина, Польща, Казахстан, Грузія тощо. До речі, в університеті вже п’ятий рік плідно працює єдиний в Україні Центр литовського права», – зазначив Андрій Євгенович.

 

 

До учасників конференції звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

 

«Я дуже радий бути сьогодні присутнім на вашому заході. Я переконаний, що історія вашого університету, яка нараховує 55 років – це історія випуску найкращих поліцейських та юристів, які служать на благо України. Для мене особливо цікавим є Ваше бажання постійно покращувати якість освіти, навчальних та наукових програм та якнайбільш ефективно використовувати будь-які ресурси», – зауважив Вальдемарас Сарапінас.

 

 

Привітав учасників і президент Національної академії правових наук України Олександр Петришин.

 

«Проведення міжнародної конференції у ДДУВС вже вп’яте свідчить не лише про актуальність та значущість заходу, а й в цілому про нарощування наукового потенціалу. Співпраця Національної академії правових наук з Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ здійснюється протягом років, перш за все, завдяки створенню Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності», – акцентував увагу Олександр Петришин.

 

 

У рамках заходу відбулося нагородження почесних гостей та стейкхолдерів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ нагрудними знаками «55 років ДДУВС». Відзнаки вручав ректор Андрій Фоменко.

 

 

 

 

 

Серед гостей заходу – віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр Міністерства у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, народний депутат України В’ячеслав Медяник, радник з питань внутрішніх справ і поліцейського співробітництва Посольства Румунії в Україні Думітру Йову, керівник Департаменту охорони публічного порядку Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Жозе Баррето, заступниця керівника спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Елісон Стейблз, генеральний секретар Асоціації Європейських Поліцейських Коледжів Пітер Лемплот, ректор Академії МВС Республіки Болгарія старший комісар Іван Відолов, перший проректор Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан Каліолла Сейтенов, начальник Литовської школи поліції Вілюс Мотіяйтіс, дійсний член (академік) Національної академії правових наук України Василь Костицький, начальник Південно-Східного іжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Іван Легостаєв, голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун, голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Коренев.

 

 

 

 

До конференції також долучилися фахівці та практики європейських країн, США та України, представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, представники органів державної влади, судових та правоохоронних органів, громадських організацій.

 

 

 

Модератором заходу виступила проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона наголосила на тому, що в науковому заході взяли участь 40 докторів та 97 кандидатів наук, 12 практичних працівників, 15 іноземних фахівців та 5 представників громадських організацій.

 

 

У рамках конференції учасники презентували власні доповіді. Серед питань, на яких зупинилися докладніше – загально-правові, міжнародно-правові й політичні аспекти міжнародної та національної безпеки, запобігання і нейтралізація загроз національним інтересам у галузі правоохоронної діяльності та оборони тощо.

 

 

 

Упродовж наукового заходу були також підбиті підсумки Всеукраїнського конкурсу на краще правниче видання. Цього року подано понад 150 видань із 15 регіонів України. Учасники конференції привітали переможців із досягненнями.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
28.09.2023
Застосування процедури процесуального інтерв’ю для розслідування воєнних злочинів: представниця ДДУВС взяла участь у навчальній програмі
Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська взяла участь у триденній навчальній програмі «Процесуальне інтерв’ю для справедливого та ефективного правосуддя».
07:02 22.05.2022
Права дітей та жінок в умовах воєнного стану: ключові питання обговорили під час всеукраїнського заходу у ДДУВС!
Всеукраїнський круглий стіл «Захист прав та інтересів дітей і жінок в умовах воєнного стану» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у ньому взяли близько 100 фахівців, серед яких професори, доктори наук, виклад...