Контраст
Шрифт
Міжнародна співпраця ХНУВС
НАВС

У листопаді 2021 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ з тижневим візитом перебувала заступниця голови Департаменту міжнародної взаємодії Штабу розвідки Цивільної гвардії Королівства Іспанії Наталі Паєз Джимінез.

Основною сферою інтересів представниці правоохоронних органів було налагодження міжнародного співробітництва з правоохоронними органами України у розслідуванні окремих видів злочинів, зокрема, організованої злочинності, кіберзлочинів, сексуальних злочинів щодо дітей, незаконного обігу зброї та наркотиків транснаціонального характеру, тероризму, посяганню на територіальну цілісність держави тощо. Чималу зацікавленість викликало й бажання налагодити взаємні навчальні програми візитів з метою обміну досвідом та найкращими практиками навчання для представників закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ.

З метою сприяння встановленню міжнародних відносин між правоохоронними органами та навчальними закладами України та Королівства Іспанія Харківський національний університет внутрішніх справ забезпечив відвідування й ознайомлення з матеріально-технічною базою та особливостями роботи ХНУВС, сприяв візитам заступниці голови Департаменту міжнародної взаємодії Штабу розвідки Цивільної гвардії Королівства Іспанії до Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Експертної служби МВС України, Головного управління Національної поліції в Харківській області, Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань МВС України.

У рамках програми візиту Наталі Паєз Джимінез разом із представниками університету взяла участь у круглому столі «Проблеми та перспективні напрямки вдосконалення судово-експертної діяльності (досвід України та приклад Іспанії), що відбувся у Харківському НДЕКЦ Експертної служби МВС України за участю керівництва та співробітників центру. Основна увага під час дискусії приділялася сучасному стану, проблемам та перспективним напрямам удосконалення судово-експертної діяльності з урахуванням досвіду України та Іспанії.

За сприяння університету відбулася й зустріч колеги з Іспанії з керівниками та представниками Відділу міжнародного поліцейського співробітництва, Слідчого управління, Управління карного розшуку, Управління міграційної поліції ГУНП в Харківській області. Під час зустрічі обговорювалися сучасний стан і перспективи встановлення міжнародного співробітництва між правоохоронними органами України та Королівства Іспанія на рівні двосторонніх угод.

Також представниця Цивільної гвардії Королівства Іспанія взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції з нагоди 27-ї річниці ХНУВС «Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави». Під час виступу вона наголосила на важливості консолідаціїзусиль правоохоронних органів різних країн у боротьбі зі злочинами, обміну найкращими практиками протидії злочинності, важливості взаємних міжнародних обмінів представників навчальних закладів та практичних підрозділів.

Наприкінці візиту  відбулася зустріч Наталі Паєз Джимінез  із ректором Харківського національного університету внутрішніх справ генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком, першим проректором полковником поліції Дмитром Швецем, проректорами – полковником поліції Сергієм Бортником та Леонідом Могілевським. Обговорювалися напрями подальшого міжнародного співробітництва та нові напрями взаємодії правоохоронних органів й відповідних навчальних закладів України та Королівства Іспанія.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: