Контраст
Шрифт
Міжнародний рівень наукових дискусій у ДДУВС!
Масштабно та актуально: Міжнародна науково-практична конференція «Вплив війни на правоохоронну, соціальну та демографічну сфери: стан та перспективи» відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у роботі заходу взяли 200 науковців з України, Польщі, Грузії.
НАВС

Плідний науковий захід об’єднав відразу 3 круглі столи: «Питання взаємовідносин громадських організацій з органами державної влади з актуальних проблем надання допомоги внутрішньо переміщеним особам»; «Актуальні проблеми міжнародного права та міжнародної політики»; «Правосуддя та правоохоронна діяльність в умовах воєнного стану: особливості, проблеми, досягнення, перспективи».

 

 

Співорганізаторами науково-практичного заходу виступили: Дніпропетровська обласна державна адміністрація, Грузинський технічний університет, Науково-дослідний інститут державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрНУ, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація українських правників», Навчально-науковий інститут права на інноваційної освіти, Навчально-наукова лабораторія дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, Рада молодих вчених Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

Захід проведений з метою створення платформи для об'єднання досвіду та потенціалу науковців і практиків, представників органів публічної влади й інститутів громадянського суспільства України і провідних держав світу з вирішення нагальних проблем захисту прав і свобод людини в Україні під час війни.

 

 

Відкрив захід та наголосив на актуальності його проведення ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

 

«Війна ще раз довела, що держава потребує більше кадрів у правоохоронному та безпековому секторі. Зараз і після закінчення війни в Україні потрібна буде потужна робота фахівців у багатьох сферах, перш за все, юристів і поліцейських. Вкрай необхідним наразі є посилення спроможності правоохоронців для ефективного розслідування тяжких порушень прав людини в умовах війни, у тому числі порушень міжнародного гуманітарного права. Особливо важливим є підвищення потенціалу співробітників правоохоронних органів щодо запобігання та ефективного розслідування катування та неналежного поводження», – зазначив Андрій Євгенович.

 

 

Модератором конференції виступила проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

 

 

Привітали учасників: суддя Конституційного Суду України Олександр Петришин, заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай, голова Третього апеляційного адміністративного суду Анатолій Коршун, декан факультету права та міжнародних відносин Грузинського технічного університету Іраклій Габісонія, керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник, заступник голови Дніпропетровського окружного адміністративного суду Володимир Горбалінський, заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Ольга Захарова, начальник управління з питань культури, молоді та спорту Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітав учасників заходу та наголосив на тривалій співпраці між університетом та Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація українських правників» Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», професор кафедри теорії та історії права та держави Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Василь Костицький.

 

 

Тематичні напрями заходу стосувалися обговорення проблем національного та міжнародного права; перспективи України у сфері протидії інформаційним загрозам і захисту прав цивільного населення на отримання інформації; правоохоронна діяльність в Україні в умовах воєнного стану; захист прав та інтересів осіб, які постраждали від війни, а також внутрішньо переміщених осіб тощо.

 

У якості спікерів на конференції виступили професор Інституту політичних досліджень Польської академії наук Антоні Камінський, який розповів про виклики перед українським суспільством після війни; декан факультету права та міжнародних відносин Грузинського технічного університету Іраклій Габісонія, який надав політико-правову оцінку російсько-грузинської війни 2008 року; Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників» Василь Костицький, який наголосив на тих викликах, які постали перед українським народом внаслідок збройної агресії з боку російської федерації та багато інших.

 

 

За результатами проведення заходу учасниками схвалено резолюцію, яка в подальшому буде надіслана до органів державної влади, місцевого самоврядування, органів судової влади тощо.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: