Контраст
Шрифт
На базі ОДУВС пройшла ХІІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Правова система держави: проблеми формування та перспективи розвитку»
НАВС

10 грудня на базі Одеського державного університету внутрішніх справ пройшла ХІІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Правова система держави: проблеми формування та перспективи розвитку», присвячена Дню прийняття Декларації прав людини. Конференцію було підготовлено кафедрою теорії та філософії права факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування.



У науковому заході взяли активну участь курсанти, слухачі магістратури, ад’юнктури та аспірантури Одеського державного університету внутрішніх справ та інших закладів вищої освіти України.


Науковий захід відкрила завідувачка кафедри теорії та філософії права докторка юридичних наук, доцентка, полковниця поліції Лілія Матвєєва. Привітав учасників конференції перший проректор державного університету, доктор юридичних наук, професор Володимир Грохольський.


Із привітальним словом до учасників конференції звернулися радник з питань верховенства права КМЄС Вілле Лагті (Фінляндія) та старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених із контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності УДПЛ НПУ Жанна Мішкевич.


Учасники конференції з цікавістю вислухали й активно обговорили тематичні доповіді та в процесі конструктивної дискусії висловили думку, що проблема прав і свобод людини в контексті сучасних цивілізаційних процесів набуває особливої актуальності як у теоретичному, так і в практичному вимірах.

 

Конференція прийняла Резолюцію, у якій підтвердила необхідність забезпечення кожній людині повного без виключення обсягу прав і свобод згідно з основоположними документами міжнародного та національного права у сфері прав людини без будь-якої дискримінації, засудила всі форми нетерпимості та дискримінації людей на будь-якій основі, відзначаючи, що будь-яке обмеження прав і свобод людини несумісне з загальносвітовими тенденціями щодо формування правової, демократичної, соціальної держави.



Указано на необхідність об’єктивного і всебічного дослідження та висвітлення питань прав і свобод людини у наукових розвідках, а також заохочення здобувачів вищої освіти до наукової роботи за даною проблемою.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: