Контраст
Шрифт
На базі ОДУВС пройшли дистанційні регіональні навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства
НАВС

На базі Одеського державного університету внутрішніх справ пройшли дистанційні регіональні навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства (обмежень, заборон), а також правил етичної поведінки для працівників територіальних органів МВС, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС.



Відкрив захід проректор університету Павло Берназ, який привітав учасників навчань і побажав плідної роботи та цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань.



Своєю чергою, начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук зазначив, що у НАЗК є багато роз’яснень із застосування антикорупційного законодавства, оновлені типові положення про уповноважені підрозділи із запобігання корупції, змінюється бачення щодо застосування окремих норм закону. «Нам надзвичайно важливо тримати руку на пульсі всіх цих подій, необхідно у своїй роботі повсякчасно отримувати ці знання, застосовувати їх правильно і це дасть можливість всім нам досягати тих цілей і завдань, які ставляться перед уповноваженими підрозділами, уповноваженими особами із запобігання корупції і в цілому перед всією системою», – додав Анатолій Фодчук.



Участь у навчанні взяли працівники науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС, територіальних медичних об’єднань МВС України, регіональних сервісних центрів в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській та Хмельницькій областях, медичного реабілітаційного центру «Затока», а також представники Одеського державного університету внутрішніх справ.



У рамках заходу науковці вишу презентували доповіді щодо міжнародних підходів до виховання та доброчесності для працівників структури МВС, поняття корупції, корупційних правопорушень та корупційних злочинів, практичних аспектів запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, відповідальності за порушення антикорупційного законодавства, обмеження щодо одержання подарунків, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності тощо.



Підбиваючи підсумки навчання, до присутніх звернувся начальник відділу Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко, який відмітив актуальність даного заходу та важливість використання отриманих сьогодні знань в практичній діяльності.

ВЗГ ОДУВС

Схожі новини: