Контраст
Шрифт
На юридичному факультеті ЛьвДУВС відбулася конференція щодо проблем правового регулювання в Україні
НАВС

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Теоретико-прикладні програми правового регулювання в Україні». Подія проходила в онлайн-форматі та об’єднала представників влади, правоохоронних і правозахисних структур, закладів вищої освіти й громадських організацій.

1

З привітальним словом до учасників конференції звернувся Роман Благута, ректор ЛьвДУВС. «Чи все у нас гаразд у контексті правового регулювання різних сфер суспільного життя? Очевидно, що ні. Чи вирішить одразу ця конференція проблемні питання? Навряд, однак вона надасть можливість долучитися до обговорення важливих питань: реформування правової системи, прокуратури, адміністративно-правової реформи тощо. Крім того, актуальними для нас залишаються питання правового регулювання діяльності правоохоронних органів», – заявив очільник вишу.

2

Привітав присутніх також декан юридичного факультету Іван Красницький. Він закликав науковців та практиків до конструктивної розмови, обміну думками, вироблення спільних рішень та плідної дискусії.

3

Учасники заходу активно обговорювали різні аспекти цієї тематики. Зокрема, із доповідями виступили Михайло Микієвич, завідувач кафедри європейського права факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка; Геннадій Зеленов, заступник керівника департаменту аналітичної та правової роботи Верховного Суду України; Володимир Бурак, доцент кафедри соціального права юридичного факультету ЛНУ ім. Івана Франка; Ігор Тацишин, адвокат, та багато інших.

4

На конференції говорили про загальнодержавні механізми реалізації євроінтеграційної стратегії України, адміністративно-правові засоби забезпечення законності й правопорядку, різні фінансово-правові механізми. Йшлося також про особливості класифікації трудових спорів, кримінальну відповідальність за статеві зносини проти неповнолітніх, а також розвиток правового забезпечення академічної доброчесності у сфері управління освітою.

5

Усі доповіді наукового заходу згодом увійдуть до збірника матеріалів конференції.

Схожі новини: