Контраст
Шрифт
Навчання з антикорупційного законодавства (ХНУВС)
НАВС

На базі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися регіональні навчання з основних положень антикорупційного законодавства для працівників територіальних органів МВС, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях. Захід відкрили ректор університету член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, перший проректор вишу доктор юридичних наук, доцент, полковник поліції Дмитро Швець і начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук.

 

 

У вітальному слові Валерій Сокуренко наголосив на важливості й практичній спрямованості таких заходів, першочерговим завданням яких є підвищення обізнаності працівників і службовців структур сфер безпеки та оборони у питаннях запобігання і протидії корупції, поглиблення знань з основних положень антикорупційного законодавства, ознайомлення з міжнародним досвідом виховання доброчесності, отримання методичних рекомендацій з організації роботи із запобігання та виявлення корупції.

Дмитро Швець зазначив, що питання, пов’язані із запобіганням та протидією корупції є надзвичайно важливими. Тому до проведення занять залучені не лише науковці університету, але й практики, у тому числі представники Управління стратегічних розслідувань.

«Досягнення успіху у реформуванні системи запобігання і протидії корупції є передумовою для формування у суспільстві довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян України», – наголосив Анатолій Фодчук. Він побажав учасникам заходу максимально використати час для отримання нових знань і навичок, необхідних у роботі.

 

 

У заході взяли участь представники регіональних сервісних центрів, експертно-криміналістичних установ, медичних закладів МВС, працівники ХНУВС. Лекції читали провідні науковці університету та досвідчені практики, зокрема, доктор юридичних наук, професор Олена Синявська, доктор юридичних наук, професор Сергій Шатрава, доктор юридичних наук, доцент Віталій Пчелін, кандидат юридичних наук, доцент Юрій Вапсва, кандидат юридичних наук, доцент Олександр Пабат, кандидат юридичних наук, доцент Ірина Панова, кандидат юридичних наук, доцент Ксенія Юртаєва, старший оперуповноважений в особливо важливих справах Управління стратегічних розслідувань Вадим Байрачний.

 

 

 

Захід проходив у дистанційному режимі з використанням сервісу «Zoom» і YouTube каналу ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС

Схожі новини: