Контраст
Шрифт
Навчати, захищати, рятувати!
Працівники кафедри тактико-спеціальної підготовки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ надали першу домедичну допомогу непритомному чоловікові з розбитою головою, який лежав на тротуарі біля гуртожитку № 4 НТУ «Дніпровська політехніка». Це сталося під час патрулювання поліцейськими зовнішнього периметра університету у складі добового наряду. Детальніше – у нашому матеріалі.
НАВС

28 квітня о 18:15 працівники ДДУВС Артем Плахотний та Оксана Мислива помітили постраждалого у безпорадному стані. Поліцейські оцінили ситуацію за алгоритмом AVPU: чоловік не реагував на звук, дотики та біль, тобто був повністю непритомний. У той час у Дніпрі якраз ввімкнули сигнал повітряної тривоги. Та попри загрозу викладачі університету продовжували надавати допомогу.

 

Під час огляду офіцери поліції виявили наявність крові на потилиці, що свідчило про травму голови. Працівники університету встановили ефективність дихання та забезпечили безпечне (стабільне) положення постраждалому до приїзду бригади швидкої медичної допомоги.

 

«Яким чином чоловік отримав травму встановити не вдалося, оскільки той був без свідомості, а очевидців події не було. Проте нам вдалося встановити особу постраждалого та місце його проживання за документами, виявленими у ході первинного огляду та поверхневої перевірки в присутності свідків», – розповіла доцента кафедри ТСП підполковник поліції Оксана Мислива.

 

 

Також зі слів рятівників стало відомо, що медичним працівникам бригади екстреної медичної допомоги так і не вдалося привести постраждалого 1986 року народження у стан свідомості. Тож працівники ДДУВС, не вагаючись, застосували знання з евакуації постраждалих, допомогли покласти чоловіка на ноші та підняти його до реанімобіля.

 

«Не тільки захищати правопорядок, давати знання, а й рятувати – це наш професійний обов’язок. Не бачу тут якогось особливого героїзму. Впевнений, так би вчинив кожен небайдужий перехожий на моєму місці. Ось тільки у черговий раз переконався, знання з домедичної допомоги варто опанувати кожному, бо ж і у мирний час може статися непередбачуване. А коли ти дієш за протоколами, професійно та впевнено, для когось – це шанс на життя до приїзду швидкої», – говорить старший викладач кафедри ТСП підполковник поліції Артем Плахотний.

 

 

Варто зазначити, що медики Дніпровської підстанції екстреної медичної допомоги № 190 високо оцінили професіоналізм та злагодженість дій поліцейських. Зауважили, що правильно надана домедична допомога врятувала постраждалому життя.

 

 

Нагадаємо, в умовах воєнного стану науково-педагогічні працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ щодня проводять тренінги з тактичної медицини й домедичної допомоги для представників сектору безпеки та оборони, волонтерів, а також цивільних осіб. Сертифіковані інструктори діляться унікальними знаннями та навичками на заняттях, а в реальності – прямо на вулицях міста рятують життя!

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини:
03.02.2024
У ДДУВС завершився освітній курс з нетехнічного обстеження та попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів
Курс пройшов за сприяння Департаменту освіти, науки та спорту МВС на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за участю інструкторів компанії TetraTech (США). Зі слухачами зустрівся ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ.
08:12 08.11.2021
ДДУВС відвідала Генеральний консул Німеччини в Донецьку Таня Байєр
До Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітала Генеральний консул ФРН в Донецьку пані Таня Байєр. Мета візиту – робоча зустріч з керівництвом та знайомство з університетом.