Контраст
Шрифт
НАВС приймає конференцію поліграфологів
НАВС

26 лютого в межах відзначення 100-річного ювілею НАВС у центральному корпусі академії відбувається масштабна науково-практична конференція з актуальних питань стандартизації та систематизації поліграфологічної діяльності в правоохоронних органах України. Ініціатором та співорганізатором заходу є Департамент оперативно-технічних заходів Національної поліції України, ключовим партнером – громадська організація «Колегія поліграфологів України».

Відкриваючи захід, ректор Національної академії внутрішніх справ генерал поліції другого рангу Володимир Чернєй запросив присутніх відвідати урочисте відзначення 100-річчя академії «Свято освіти і науки системи МВС», яке відбудеться 25 червня поточного року.

Ректор зауважив, що робота поліграфологів охоплює три напрями діяльності: кадровий психологічний відбір; проведення спеціальних перевірок; виконання завдань з розкриття й розслідування різноманітних злочинів.

«У діяльності академії чільне місце належить застосуванню поліграфа. Історично ми були одними з перших, хто почав досліджувати цю тематику. Нині в НАВС активно функціонує Центр поліграфологічних досліджень у складі лабораторії під керівництвом Олександра Мотляха. Вказаний напрям означений позитивною динамікою», – сказав Володимир Чернєй. Ректор висловив упевненість, що робота науково-практичної конференції буде плідною та продуктивною.

До учасників заходу також звернувся начальник Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України Михайло Кузнєцов. Він подякував Володимиру Чернєю та науково-педагогічному колективу академії за результати роботи, зауваживши: «Організація таких заходів дає змогу оптимізувати діяльність нашого Департаменту, а також підвищити рівень знань курсантів, слухачів і викладачів, які зараз знаходяться в цьому залі».

Начальник управління Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України Валентин Копаєв наголосив, що конференція сприятиме структуруванню діяльності поліграфологів НПУ.

Голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко додав, що якщо раніше перевірка на поліграфі була відома широкому загалу лише з фільмів і телепередач, то нині «детектором брехні» послуговуються відомі компанії, перевіряючи своїх працівників. У правоохоронній сфері поліграф також уже застосовують, хоча українське законодавство потребує відповідних напрацювань, щоб алгоритм роботи вказаного пристрою був зрозумілішим як для слідчих, оперативників, так і громадян.

Наприкінці урочистої частини експертам-поліграфологам вручили поліграфи «Axiton». До речі, навчання в НАВС відбувається на таких самих приладах.

Загалом до заходу долучилися близько сотні фахівців у сфері полігафологічної діяльності.

Відділення комунікації НАВС

Схожі новини: