Контраст
Шрифт
Не подвиг, а обов’язок!
Кидався на перехожих з камінням та погрожував вбити. Середмістя курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ затримав неадекватного агресивного чоловіка.
НАВС

Юлій Плешаков навчається на 2-му курсі Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Ввечері, 25 лютого, він йшов у своїх справах вулицею Писаржевського (район ТРЦ «Нагорний»). Саме там стався інцидент, що загрожував життю містян. Навіть у звільнення курсант не пройшов повз порушника закону.

 

Хлопець розповів, що невідомий кидався на чоловіка похилого віку, лаявся та погрожував. На вигляд зловмиснику було років 25. Він хотів жбурнути каменюкою у свою жертву, промахнувся та попав у автівку.

 

Юлій, помітивши це все здаля, кинувся наздоганяти агресора. Наздогнав та затримав.

 

«Згадав прийоми, яким нас вчили на дисципліні зі спеціальної фізичної підготовки. Повалив на землю, застосував больовий прийом, заламав руки за спиною. Після цього обмежив рухомість, натиснувши коліном в області шиї», – розповідає курсант.

 

Далі майбутній поліцейський попросив одного з перехожих негайно викликати поліцію. До приїзду патрульних тримав зловмисника, який весь час намагався вирватися.

 

«Це моє перше затримання у реальному житті. Але насправді було нескладно. Ми все це вивчали на практичних заняттях. Треба було тільки швидко зібратися з думками та діяти за певними алгоритмами», – додає другокурсник.

 

До речі, Юлій – кандидат у майстри спорту з боксу. Гарна фізична підготовка якраз і стала у пригоді хлопцеві під час затримання.

 

 

Говорить, найбільше його насторожило те, що чоловік поводився неадекватно, агресивно, говорив нерозбірливо. Схоже, перебував у алкогольному чи наркотичному сп’янінні. А від таких неадекватів – не знаєш чого очікувати.

 

На місці вчинення правопорушення патрульні опитали свідків, взяли заяву від потерпілого. Зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

Схожі новини: