Контраст
Шрифт
Незабутня мить присяги на вірність українському народу курсантами та курсантками ДЮІ
НАВС

Сьогодні, в День захисника України, у Донецькому юридичному інституті відбулась урочиста подія – складання курсантами-першокурсниками присяги працівника Національної поліції на вірність українському народу. Паралельно з цим відбулася не менш урочиста подія - клятва студента ДЮІ. Ця знаменна урочистість відбувалася під чистим блакитним небом та ясним осіннім сонячним променем на території МЦППП «Академія поліції» у м. Маріуполь та на території навчально-виховного комплексу за адресою вул. Співдружності, 92А у Кривому Розі.

Свій життєвий вибір кожен з них безумовно підтвердив ще під час складання вступних випробувань. До речі, цьогоріч була велика кількість охочих одягнути курсантські погони та здобути якісну вищу освіту саме у нашому інституті.

З вітальною промовою до всіх присутніх звернувся ректор ДЮІ полковник поліції Сергій Вітвіцький«Наша мета – забезпечити кожному з вас достойну освіту та зробити з вас справжніх фахівців, які чесно служитимуть суспільству та захищатимуть кожного громадянина. Особисто я радий вашому вибору в житті та вашому вибору саме нашого інституту. Нам потрібні енергійні, чесні, відверті та відкриті для громади поліцейські та правознавці, і сподіваюся, що ви є такими». – зазначив Сергій Сергійович.

Зі складанням присяги курсантів та клятвою студентів привітали шановні гості, серед яких були у Маріуполі міський голова Вадим Бойченко, заступник начальника ГУ НП в Донецькій області – начальник кримінальної поліції Артем Кисько, начальник Центрального відділу поліції Маріуполя полковник поліції Сергій Бичін, почесний громадянин м. Маріуполь Олександр Лашин, заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк, президент федерації стронгмену України Сергій Конюшок. У Кривому Розі заступник Криворізького міського голови Костянтин Бєліков, голова Саксаганської районної у місті Кривому Розі ради Валерій Беззубченко, начальник Криворізького відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області полковник поліції Сергій Лукашов, заступник командира військової частини 3011 Національної гвардії України полковник Сергій Гніденко, заступник начальника Криворізької академії патрульної поліції капітан поліції Роман Коробський

Піднесений настрій, який випромінювали всі присутні, надавав заходу незабутнього духу урочистості. І ось вона… довгоочікувана мить…

«…Гідно служити українському народу, дотримуватись Конституції та Законів України…». Складаючи присягу, курсанти промовляли її слова усвідомлено, дехто із ледь помітним хвилюванням, проте в їх голосах відчувалась гордість і готовність до служби українському народу.

Під час урочистого заходу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко вручив сертифікати на отримання житла 10 співробітникам ДЮІ МВС України. 

Завершилось урочисте дійство святковим маршем. Ця незабутня мить назавжди залишиться у пам’яті кожного курсанта та курсантки, студента та студентки.

Зазвичай, така урочиста подія відбувається за присутності батьків та рідних в атмосфері грандіозного свята. Однак, цьогоріч ми вимушені були провести ритуал складання присяги у дещо незвичному форматі, проте з дотриманням всіх вимог щодо протидії поширенню COVID-19. Втім, це жодним чином не вплинуло на настрій та урочистість події.

Схожі новини: